Πέμπτη 8 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τριπλή παρουσίαση

Εργο της Αλεξάνδρας Νασιούλα
Εργο της Αλεξάνδρας Νασιούλα
Εγκαινιάζεται στις 23 του Απρίλη (8μ.μ.) στο κάτω επίπεδο της αίθουσας τέχνης «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11) η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αλεξάνδρας Νασιούλα με τίτλο «Εν καιρώ». Οπως σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης Λίνα Τσίκουτα, «στα επιτοίχια τελάρα μεγάλων διαστάσεων με ακριλικά, ο χώρος που δημιουργείται αναφέρεται στην εμπειρία, στη μνήμη και στο χρόνο. Τα έργα - τοπία εσωτερικών καταστάσεων δημιουργήθηκαν "ημερολογιακά" σαν σημειώσεις, σημάδια, ίχνη, χαράξεις, σαν ένα είδος "αναμνηστικής καταγραφής"».

Την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο (μεσαίο επίπεδο) και στο art shop της αίθουσας τέχνης «Αστρολάβος artlife» (Ηροδότου 11), εγκαινιάζονται δύο εκθέσεις σπουδαστικών εργασιών του 7ου και 9ου εξαμήνου, του εργαστηρίου Αρχιτεκτονικού Χώρου και Επικοινωνίας του ΕΜΠ με θέμα: «Εννοιολογικές προσεγγίσεις σχεδιαστικών προβλημάτων. Η αρχιτεκτονική του Ελαχίστου, του Κενού και του Χρόνου στο Χώρο και το Αντικείμενο». Θα παρουσιαστούν προτάσεις πρωτότυπες και ευρηματικές από τους σπουδαστές - αυριανούς επιστήμονες.

Στις 26/4 στον «Αστρολάβο - Δεξαμενή» (6μ.μ.-11μ.μ.), θα γίνουν προβολές σπουδαστικών εργασιών και θα μιλήσουν οι: Γιώργος Γεράκης, Σόλων Ξενόπουλος, Χρήστος Διδώνης. Τέλος, στον «Αστρολάβο artlife» εγκαινιάζεται έκθεση χειροποίητων μεταξοτυπιών της Χρύσας. Με μια αφαιρετική διαδικασία που αποβλέπει στην προβολή της εικαστικής ποιότητας της γραφής, η δημιουργός χαράσσει γεωμετρικές φόρμες με μια αυστηρή εικονιστική πραγματικότητα. Σε άλλες μεταξοτυπίες της, μιμείται τα ιδεογράμματα από νέον και χρησιμοποιεί τα έντονα χρώματά του για να δημιουργήσει αυστηρές, αλλά συγχρόνως φωτεινές συνθέσεις. Και οι τρεις εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 15 του Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ