Πέμπτη 8 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Περισσεύει το θράσος τους

Η «Αυγή», επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την αντιΚΚΕ εμπάθειά της και ταυτόχρονα ότι αποτελεί το «αριστερό» άλλοθι σε ό,τι πιο αντιδραστικό προωθεί το κεφάλαιο, επανήλθε χτες με άρθρο με τίτλο «ΚΚΕ κατά συμβασιούχων»! Σε τέτοιες περιπτώσεις, όποιος έχει λερωμένη τη φωλιά του φροντίζει να σιωπά. Στην περίπτωση όμως της «Αυγής» περισσεύει το θράσος. Ας επαναλάβουμε τα αυτονόητα:

- Δεν είναι αριστερή προοδευτική στάση να ψηφίζεις το Μάαστριχτ, την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και μέσω των ελαστικών μορφών απασχόλησης και ταυτόχρονα να καμώνεσαι ότι πονάς για τους ανέργους και τους συμβασιούχους. Υποκρισία του «κερατά» είναι και ακραίος συντηρητισμός.

- Δεν είναι προοδευτική αριστερή στάση να προωθείς τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, όπως κάνουν στελέχη του ΣΥΝ στους δήμους και στις νομαρχίες, να στηρίζεις και να προωθείς τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, όπως κάνουν η «Αυγή» και ο ΣΥΝ. Είναι πολύτιμη «χείρα βοήθειας» σε μια από τις πιο αντιδραστικές επιλογές του κεφαλαίου.

- Δεν είναι αριστερή προοδευτική στάση και δε συμβάλλει στον περιορισμό των συμβασιούχων, των μερικώς απασχολούμενων, το να υιοθετείς μια οδηγία που δημιουργήθηκε και έχει στόχο τη γενίκευση των μορφών μερικής απασχόλησης. Αλήθεια, σε ποιο συγκεκριμένο άρθρο της οδηγίας 70/1999 επιβάλλεται στις εθνικές κυβερνήσεις και στους εργοδότες η μονιμοποίηση των συμβασιούχων; Στο μόνο που συμβάλλει είναι στην απόκρυψη όσων αρνητικών προβλέπει και στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων.

Μια τέτοια στάση, φυσικά, δε μας ξαφνιάζει. Ο καιροσκοπισμός ήταν και είναι το γνώρισμα όλων όσοι προσπαθούν να μειώσουν τις πληγές του καπιταλισμού, να τον παρουσιάσουν ανθρωπινότερο, αναγνωρίζοντας την παντοδυναμία και την ισοβιότητά του.

Το ΚΚΕ σταθερά αντιτάχθηκε σε ό,τι ευνοούσε, προωθούσε τις προσωρινές μορφές απασχόλησης, πράγμα για το οποίο δεν μπορούν να καυχηθούν ο ΣΥΝ και η «Αυγή».

Το ΚΚΕ έχει και παλεύει μια σειρά από επιμέρους προτάσεις, που η υλοποίησή τους θα έδινε μόνιμη και σταθερή εργασία σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, πράγμα που δεν έχει ο ΣΥΝ, γιατί αντίκειται στην ευρωλάγνα λογική του.

Το ΚΚΕ είναι ο πιο φερέγγυος και συνεπής υπερασπιστής των συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Διότι λέει στους εργαζόμενους ότι στα πλαίσια της σημερινής εξουσίας δε θα γίνει ποτέ σεβαστό το δικαίωμα στη σταθερή, μόνιμη και με δικαιώματα εργασία. Εχει, παλεύει και προωθεί την πρότασή του για τη λαϊκή οικονομία, λαϊκή εξουσία, που μόνο στα πλαίσιά της μπορεί να βρει οριστική λύση και το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ζητάει σήμερα να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις.

Τόσο τα άμεσα όσο και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των συμβασιούχων είναι συνυφασμένα με τη συσπείρωση και δράση για την προώθηση των προτάσεων αυτών του ΚΚΕ.


Γιώργος ΣΚΙΑΔΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ