Πέμπτη 8 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Απόφαση συντονισμού των αγώνων για μόνιμη και σταθερή δουλιά

Πρώτη κοινή συγκέντρωση στις 22 Απρίλη

Ενα αποφασιστικό βήμα για το συντονισμό της δράσης και την ανάπτυξη των αγώνων των εργαζόμενων συμβασιούχων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, πέρα από αυταπάτες και ψεύτικους διαχωρισμούς, έθεσε η χτεσινή συγκέντρωση - σύσκεψη που διοργάνωσαν τα Συντονιστικά των Σωματείων στους ΟΤΑ, τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους και των Εκτάκτων ΑΕΙ - ΤΕΙ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μεγάλος αριθμός εκπροσώπων και εργαζομένων από δήμους της Αττικής, τα ξενοδοχεία, τους σχολικούς φύλακες, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τα ΑΕΙ - ΤΕΙ κ.α. Επόμενος αγωνιστικός σταθμός - όπως αποφασίστηκε - η συγκέντρωση στις 22 του Απρίλη στο Πολυτεχνείο (αίθουσα ΜΑΧ), στις 6 το απόγευμα, με τη δέσμευση όλων να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή σε αυτή.

Τα αντεργατικά αντιλαϊκά χαρακτηριστικά των πολιτικών επιλογών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και του ευρωλάγνου Συνασπισμού ανέδειξε στην ομιλία του ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι οι θέσεις που προβάλλουν συγκαλύπτουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στήριγμα σε αυτή τους την προσπάθεια, συνέχισε, βρίσκουν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση»). Το ΠΑΜΕ, τόνισε, θέτει ως κυρίαρχο αίτημα τη μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, με σταθερή και πλήρη δικαιωμάτων εργασία. Σε αυτή την κατεύθυνση κάλεσε στην υιοθέτηση του πλαισίου αιτημάτων του ΠΑΜΕ και στη διεκδίκησή του μέσα από τη συνεχή ανάπτυξη της αγωνιστικής δράσης.

Η συνεχής επίκληση της κοινοτικής οδηγίας από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, σημείωσε ο Θ. Τσούκας, μέλος του Συντονιστικού των ΟΤΑ, στόχο έχει την παραπλάνηση των εργαζομένων, αφού, αντίθετα με ό,τι ισχυρίζονται αυτά τα κόμματα, προωθεί τη γενίκευση των ευέλικτων μορφών εργασίας. Ενώ, επισήμανε ότι το αίτημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας πρέπει να συνοδεύεται από την απαίτηση για κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, του θεσμού των εκτάκτων, της εμπορευματοποίησης τομέων και υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα.

Βρισκόμαστε εδώ γιατί θεωρούμε ότι το πρόβλημα των συμβασιούχων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα είναι κοινό και γι' αυτό κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας, υπογράμμισε ο Η. Σαραντόπουλος από το Συντονιστικό Εκτάκτων ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Η δουλιά δεν είναι ευκαιρία, όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε, αλλά δικαίωμα, τόνισε ο Ν. Παπαγεωργίου από το Συντονιστικό των Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Παρουσιάζοντας τις πτυχές του εργασιακού μεσαίωνα στα ξενοδοχεία, επισήμανε ότι μόνος δρόμος είναι η αντίσταση και ο αγώνας, για να καταλήξει λέγοντας: «Ας αφήσουμε τους συμβιβασμένους και ας έρθουμε όλοι μαζί στη μια όχθη, αυτή της εργατικής τάξης και των συμφερόντων της... Αλληλέγγυοι, δημόσιοι, ιδιωτικοί, εργάτες όλοι για να έχουμε αποτέλεσμα: Πανεργατικοί για να μη μας βρουν μονάχους. Αγωνιστικοί για να μάθουμε να διεκδικούμε. Μετωπικοί γιατί εμείς έχουμε μάθει απ' τη ζωή να παλεύουμε στα ίσια».

Στη συνέχεια της συγκέντρωσης το λόγο πήραν εκπρόσωποι και εργαζόμενοι συμβασιούχοι, παρουσιάζοντας το τι συμβαίνει στους χώρους δουλιάς, αλλά και καταγγέλλοντας όσους προσπαθούν να τους παραπλανήσουν επικαλούμενοι κοινοτικές οδηγίες, Συντάγματα κ.ά. Χαρακτηριστικά, εργαζόμενη από τους σχολικές φύλακες τόνισε ότι όλα αυτά τα κάνουν για να μας μπερδέψουν, για να χάνουμε πολύτιμο καιρό χωρίς να αγωνιζόμαστε. Μόνη μας απάντηση πρέπει να είναι η ενίσχυση των γραμμών του ΠΑΜΕ, που και στη ζωή έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί το μόνο πραγματικό στήριγμα των εργαζομένων και μπορεί να βοηθήσει στην οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ