Παρασκευή 16 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δικομματικός καυγάς για την «Πάτρα 2006»

«Λευκή σελίδα» διέγνωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Π. Τατούλης, στη μέχρι τώρα εξέλιξη της προετοιμασίας της Πάτρας για να αναλάβει τον «τίτλο» της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας» για το 2006. Ο χαρακτηρισμός αυτός, αλλά και η μετωπική επίθεση στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ για το ίδιο θέμα, προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην υπουργού Πολιτισμού Ε. Βενιζέλου, ο οποίος έκανε λόγο για «όψιμους σωτήρες».

Ο δικομματικός καυγάς για την υπόθεση εντάθηκε, με αφορμή την προχτεσινή επίσκεψη του Π. Τατούλη στην πόλη και τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της αχαϊκής πρωτεύουσας με θέμα το ζήτημα του Τεχνικού Συμβούλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας «Πάτρα 2006». Ο υφυπουργός μίλησε για τα λάθη της προηγούμενης ηγεσίας του ΥΠΠΟ σχετικά με την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα» και χαρακτήρισε «λευκή σελίδα» την έως τώρα εξέλιξη. Πρόσθεσε ακόμη: «Τα χρήματα τα οποία είχαν ενταχθεί και σας είχαν υποσχεθεί είναι ουσιαστικά μηδενικά κι ανύπαρκτα. Μπορεί να είχατε πάρει δεσμεύσεις για 110 εκατομμύρια ευρώ, όμως αυτά τα χρήματα είναι πιστωμένα για ανύπαρκτα έργα». Σε άλλο σημείο είπε: «Υπάρχουν έργα που πρέπει να γίνουν και θα γίνουν στην Πάτρα μέχρι το 2006, καθώς και άλλα που θα γίνουν και μετά το 2006. Αλλά όλα αυτά θα πρέπει να προσεγγιστούν μέσα από ένα ρεαλιστικό πλαίσιο και όχι μέσα από το μέτρο-πανάκεια του Τεχνικού Συμβούλου». Αναφερόμενος στην εμπειρία της Θεσσαλονίκης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας είπε ότι «η Θεσσαλονίκη αποτελεί για εμάς μοντέλο Πολιτιστικής Πρωτεύουσας προς αποφυγή».

Κατά τ' άλλα, υποσχέθηκε την κατασκευή ανοιχτού θεάτρου στην πόλη, προτείνοντας τη Σαμακιά ως την πλέον κατάλληλη τοποθεσία και εξέφρασε ανησυχία για το ότι «λόγω λαθών και παραλείψεων πολιτικής φύσης» το αρχαιολογικό μουσείο Πάτρας δεν είναι έτοιμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ