Παρασκευή 16 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΟΣ
Οπερέτα του Χατζηαποστόλου

Ενα φιλόδοξο εγχείρημα για τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου αποτελεί το ανέβασμα της οπερέτας του Νίκου Χατζηαποστόλου «Πώς περνούν οι παντρεμένοι», στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, για τρεις παραστάσεις, από αύριο μέχρι και τη Δευτέρα (9 μ.μ.), σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Δήμου Βόλου.

Πρόκειται για κλασική ελληνική οπερέτα των αρχών του 20ού αιώνα, που περιγράφει τις ιστορίες πέντε ζευγαριών, τη συμπεριφορά, τις σχέσεις των δύο φύλων την εποχή εκείνη, τις συγκρούσεις, τις συμφιλιώσεις, με έντονα ρομαντική αλλά και κωμική διάθεση. Καταγράφονται οι συνήθειες και οι αντιλήψεις της ελληνικής μεσοαστικής τάξης στις αρχές του περασμένου αιώνα. Η μουσική του έργου, γραμμένη από έναν από τους κυριότερους εκπροσώπους της ελληνικής οπερέτας, αποτελεί κλασικό δείγμα της μουσικής που χαρακτήριζε το είδος. Η ιστορία διανθίζεται με ανάλογα τραγούδια του Νίκου Χατζηαποστόλου, που αποτέλεσαν μεγάλες επιτυχίες στην εποχή τους.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου, με μαέστρο τον Γιώργο Καρυδάκη, μετά τις επιτυχημένες απόπειρες προηγουμένων ετών να παρουσιάσει τραγούδια και αποσπάσματα από ελληνικές οπερέτες, ανέλαβε τώρα το δύσκολο εγχείρημα να ανεβάσει ολοκληρωμένη οπερέτα. Αρωγοί της το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Δήμου Βόλου με σκοπό όχι μόνο τη φετινή παραγωγή, αλλά και την καθιέρωση ενός θεσμού, που κάθε χρόνο θα υπηρετεί την παρουσίαση ενός ελληνικού μουσικοθεατρικού έργου με συντελεστές από τις ντόπιες καλλιτεχνικές δυνάμεις. Το θίασο της οπερέτας απαρτίζουν επτά Βολιώτες λυρικοί τραγουδιστές και τρεις επαγγελματίες ηθοποιοί, ενώ τη σκηνοθεσία της παράστασης ανέλαβε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Σπύρος Μαβίδης. Σκηνικά-κοστούμια: Ιωάννα Τουλούπη, χορογραφίες: Αντώνης Στάμος, φωτισμοί: Κώστας Τατάκος, βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Χαϊντούτη, βοηθός σκηνογράφου: Νικολέτα Λιθαδιώτη, συνοδεία πιάνου (δοκιμών): Κερασία Σιάρα. Παίζουν και τραγουδούν με σειρά εμφάνισης: Χριστίνα Ρηγάκη, Βίκυ Νούσια, Ελένη Αλπάκη, Νικολέτα Δεφαράνα, Κατερίνα Θάνου, Ναυσικά Κουντουρά, Σταμάτης Παγασαίος, Τζένη Χατζηδήμου, Περικλής Τσαμαντάνης, Γαβρήλος Μουσκής, Ιόλη Σκούρτη, Κατερίνα Αποστολοπούλου, Θωμάς Σκοτίδας, Νίκος Κερασιώτης. Συμμετέχουν καθηγητές και μαθητές της ομάδας λάτιν χορών του Διαύλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ