Παρασκευή 16 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Μουσικές βραδιές του Απρίλη
Καλλιόπη Βέττα
Καλλιόπη Βέττα
  • Μοναδικές ερμηνείες προσφέρει, σήμερα και αύριο, η Καλλιόπη Βέττα, στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως, πλατεία Καραϊσκάκη). Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει περιλαμβάνει την καινούρια δισκογραφική της δουλιά «Horizon», άλλα γνωστά κομμάτια και πολλές εκπλήξεις. Ενα «ταξίδι» στη «χώρα των ασμάτων», με «οδηγό» φωτεινές, εκφραστικές ερμηνείες.
  • Την Κυριακή, στο «Συρμό», επιστρέφει ο Γιάννης Κούτρας, για να προσφέρει ένα πρόγραμμα - ανθολογία του ελληνικού τραγουδιού. Μια μελωδική αναδρομή με τις καλύτερες στιγμές του από τα 28 χρόνια του στο τραγούδι, τους 18 δίσκους του και τις συνευρέσεις του με τους Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μικρούτσικο, Μαρκόπουλο, Λεοντή, Πλέσσα κ.ά.
  • Τη «σκυτάλη», στο «Συρμό», παίρνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη, το συγκρότημα «Φτηνό ευέλικτο μουσικό δυναμικό», συντροφιά με την Ευρυδίκη.
  • Η όπερα «Η Ψευτοπεριβολάρισσα» του Μότσαρτ ανεβαίνει σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση, την Κυριακή, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη και μουσική διεύθυνση Ροζέ Ροσέλ. Ερμηνεύουν: Μαρία Μητσοπούλου, Νίκος Στεφάνου, Γιάννης Χριστόπουλος, Κατερίνα Κοστέα, Μίνα Πολυχρόνου, Μαίρη Ελεν Νέζη, Ελπινίκη Ζερβού, Πέτρος Μαγουλάς.
  • Μία σύγχρονη εκδοχή μπουάτ, προσφέρουν οι «Ζντουπ» στη μουσική σκηνή «Μακάρι» (Ζ. Πηγής 125, Εξάρχεια). Στον ίδιο χώρο αύριο, οι «Αρόδου» με επιλογές από την έντεχνη ελληνική μουσική. Ωρα έναρξης: 10.30 μ.μ.
  • Από σήμερα έως και τις 22/4, ο Milo Z στο «Half Note Jazz Club», θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα, στο οποίο κυριαρχούν το τζαζ φανκ, το χιπ χοπ, και οι groovy χορευτικοί και σόουλ ρυθμοί.
  • Μία σειρά από μουσικά στιγμιότυπα, φτιαγμένα από ήχους, λόγια και κινήσεις, παρουσιάζει ο Σόλης Μπαρκή και οι συνεργάτες του αύριο, στις «Φωνές» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος). Τη Δευτέρα στις «Φωνές» ξεκινά το 6ο αφιέρωμα «Σολίστες - Δεξιοτέχνες» με την εκρηκτική συνάντηση των Παντελή Στόικου (τρομπέτα) και Κώστα Αναστασιάδη (τύμπανα).
  • Γιάννης Κούτρας
    Γιάννης Κούτρας
    Τραγούδια από το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «Τα πιο μεγάλα σ' αγαπώ», παρουσιάζουν οι «C:Real», αύριο στη μουσική σκηνή «στον αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης).
  • Ρεσιτάλ κιθάρας της Ελενας Παπανδρέου, τη Δευτέρα, στην αίθουσα «Δ. Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής, με έργα Μπαχ, Σοπέν, Κουμεντάκη κ.ά.
  • Εργα Μπετόβεν, Σούμαν και Μπραμς παρουσιάζουν οι Ελενα Λαζαρέτου (πιάνο), Claudia Hodl (τσέλο), τη Δευτέρα (8.30 μ.μ.), στο «Ατενέουμ» (Αδριανού 3, Θησείο, τηλ. 210 3211987).
  • Συναυλία με κεφαλονίτικα και άλλα τραγούδια δίνει τη Δευτέρα (8.30 μ.μ.), στη Λυρική Σκηνή, η Χορωδία Αργοστολίου. Στο πλαίσιό της, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για την Κεφαλονιά (παραγωγής του Ναυταθλητικού Ομίλου Κεφαλονιάς) και θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του νέου δίσκου της Χορωδίας.
  • Στο πλαίσιο του συμποσίου «Ο λόγος του ελληνικού τραγουδιού», που διοργανώνει το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου (Φιλ. Εταιρείας και Τομπάζη 18, τηλ. 210 6820464), τη Δευτέρα θα μιλήσουν οι στιχουργοί Λίνα Δημοπούλου και Ισαάκ Σούσης. Θα τραγουδήσουν οι Κώστας Θωμαΐδης και Γιώργος Αλουπογιάννης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ