Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γλυπτική και κόσμημα

Εργο της Μ. Ζάχου
Εργο της Μ. Ζάχου
«Ελληνικές μορφές» σε γρανιτόπετρες της Μάνης και της Ικαρίας, παρουσιάζει ο γλύπτης Μιχάλης Κάσσης στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Μηχανική Καλλιέργεια (Θηβών 245, Νίκαια). Η έκθεση που εγκαινιάζεται την Πέμπτη (8μ.μ.), πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς. Τη βραδιά των εγκαινίων θα μιλήσει ο Βασίλης Καββαθάς. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Μάη και θα είναι ανοιχτή κάθε μέρα (10π.μ. - 1.30μ.μ. και 7.30 μ.μ. - 10.30μ.μ.). Τις Κυριακές θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

«Κόκκινη κλωστή δεμένη σε ασήμι στολισμένη» τιτλοφορείται η έκθεση κοσμήματος της Μαρίνας Ζάχου, που εγκαινιάζεται αύριο (8.30μ.μ.) στην γκαλερί «Αιγόκερως» (Ξενοκράτους 45). Η δημιουργός παρουσιάζει μια εντυπωσιακή ενότητα «... βγαλμένη από τα παραμύθια». Μια μεγάλη συλλογή από χειροποίητα κοσμήματα, συνθέσεις μικρογλυπτικής, πρωτότυπες κατασκευές, ακόμη και «παιχνίδια κοσμήματα». Τα έργα της είναι δουλεμένα με ασήμι, κοράλλια, μαύρα μαργαριτάρια και ημιπολύτιμους λίθους.

Οπως αναφέρει η επιμελήτρια της έκθεσης Χριστίνα Π. Πρέκα, η τωρινή της δουλιά «στηρίζεται στη "μετάφραση" αγαπημένων παραμυθιών και την υλοποίησή τους σε κοσμήματα», ενώ η Ζίνα Καλούδη επισημαίνει «... κι ακόμα, δαντέλες, χαρτιά και λέξεις - έννοιες μεταμορφώνονται με παιγνιώδη και τρυφερή διάθεση, στους πολύτιμους θησαυρούς της κρυμμένης κοσμηματοθήκης της κοινής "ευχής για αγάπη"...». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 του Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ