Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανοιξιάτικες παραστάσεις

Πρεμιέρα, στις 25 του Απρίλη, στο θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα», με το έργο του Παναγιώτη Καποδίστρια «Η Αγία Πτήση». Η Σάντυ και ο σύζυγός της ταξιδεύουν στην Αμερική, για να παραστούν στην ανάγνωση της διαθήκης του θείου Αλμπερτ. Κατά την πτήση ανακαλύπτουν ότι δεν είναι οι μοναδικοί κληρονόμοι. Για τον ίδιο λόγο ταξιδεύουν ακόμα τέσσερα άτομα, η Σαλώμη, ο Γιώργος, η Γεσθημανή και η Μαρία. Οταν το αεροπλάνο χαλάει, όλοι προσπαθούν να ζήσουν όσο καλύτερα μπορούν τις τελευταίες τους στιγμές.

Σκηνοθεσία Παναγιώτη Καποδίστρια, σκηνικά - κοστούμια Nelu Cioti, μουσική Γιώργου Ταϊφάκου, χορογραφίες Κωνσταντίνου Γαρύφη. Παίζουν: Μαρουσώ Γεωργοπούλου, Νίκος Δροσάκης, Παναγιώτης Καποδίστριας, Ελένη Καρβέλη, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Χριστίνα Παπαβασιλείου, Νεκταρία Χουβαρδά.

  • «Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου;», «Μπορούν έξι άνθρωποι να πλάσουν ένα κοινό όνειρο;», «Πώς αναπαράγεις ένα όνειρο;». Αυτές οι ερωτήσεις γέννησαν την παράσταση. Η ομάδα «Fractals» θα παρουσιάσει την παράσταση «Ενύπνιο», στις 3,4/5, στην Ενωση Πτυχιούχων Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Θόλου και Πανός 19Α, Πλάκα).

Το όνειρο είναι μια πραγματικότητα που συνοδεύει τη ζωή μας, μια αιώρηση στο χρόνο και στο χώρο, μια περιπλάνηση στη διάνοια και τη μνήμη, μια διαρκής δικαίωση του αδύνατου, μια ερωτική «σχέση» με το φόβο, το γελοίο, την αποδραματοποίηση. Πρέπει να παίζεις με τον εαυτό σου για να ζήσεις το όνειρο. Να παίζεις με την τέχνη, για να μπορείς να ονειρεύεσαι ξύπνιος.

Σκηνοθεσία Τάνιας Κίτσου, κείμενα Ανδρέα Κηρυττόπουλου - Τάνιας Κίτσου, σκηνικά - κοστούμια Τατιάνας Τριγώνη, βίντεο Θοδωρή Πιτουρά. Παίζουν: Ανδρέας Κηρυττόπουλος, Μαρίνα Νικόλοβα, Δημήτρης Καρόγλου.

  • «Το βλέμμα» τιτλοφορείται η παράσταση που ανεβάζει η ομάδα «Πλεύσις», στο θέατρο «Τόπος Αλλού». Ο έρωτας, η βία, η τρυφερότητα, η κτητικότητα είναι μερικά από τα θέματα της παράστασης. Πρόκειται για αλληγορική ιστορία για το πώς βλέπουμε, πώς μεταδίδουμε το περιορισμένο της όρασής μας, για τη σχέση του χρόνου με τη συνειδητή ματιά, την κατανόηση, την ανάμνηση. Σκηνοθεσία - σκηνικά Αντώνη Κουτρουμπή, κοστούμια Μαρίας Κατσαροπούλου, σύνθεση για πιάνο - ερμηνεία Αντας Πίτσου, σύνθεση ηλεκτρονικής μουσικής Μηνά Εμμανουήλ. Παίζουν: Ολγα Γερογιαννάκη, Γιώργος Βρόντος, Θένια Κουτρουμπή, Μαρία Σκίκου, Κωνσταντίνος Μιχαήλ, Ελευθερία Λάρδα, Αντώνης Κουτρουμπής.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέατρο και μουσική, εντός κι εκτός τειχών (2010-09-04 00:00:00.0)
Εναλλασσόμενο ρεπερτόριο (2009-02-24 00:00:00.0)
Νέοι θεατρίνοι (2008-04-15 00:00:00.0)
«Τέχνης» εναλλασσόμενο ρεπερτόριο (2008-01-01 00:00:00.0)
Μουσικοθεατρικές βραδιές (2006-07-08 00:00:00.0)
Θεατρική πορεία (2000-08-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ