Τετάρτη 21 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Η ΕΕ ευθυγραμμίζεται ουσιαστικά με τις ΗΠΑ

Προ ημερήσιας διάταξης παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα στο Ευρωκοινοβούλιο

Παρεμβαίνοντας σε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας τόνισε τα εξής:

«Λίγες βδομάδες μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς σεΐχη Γιασίν, η κυβέρνηση Σαρόν δολοφόνησε τον νέο ηγέτη του Αλ Ραντίσι, αποδείχνοντας ότι όχι μόνο δε θέλει να προχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία και να υπάρξει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, αλλά και ρίχνει λάδι στη φωτιά και επιζητεί την ένταση.

Η ΕΕ όπως φάνηκε, από τη μέχρι σήμερα στάση της, ευθυγραμμίζεται στην ουσία με τις ΗΠΑ, αφού περιορίζεται σε φραστικές μόνο διαμαρτυρίες για τέτοιες δολοφονίες και τις επιδρομές του Ισραήλ, ενώ την ίδια στιγμή μιλά - και διά στόματος Σολάνα - για δικαίωμα του Ισραήλ να αυτοπροστατευτεί και εξετάζει την πολιτική Σαρόν για εκκένωση της Γάζας. Βάζει έτσι το θύτη στη θέση του θύματος.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ καταγγέλλουμε τα εγκλήματα της κυβέρνησης Σαρόν και την υποκριτική, στην πράξη συνένοχη, πολιτική της ΕΕ. Εκφράζουμε την ενεργό αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και καλούμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να απαιτήσει να σταματήσει η ΕΕ τον εξοπλισμό του Ισραήλ και να παγώσει τη συμφωνία σύνδεσης μαζί του.

Σήμερα, πάλι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κράτησε ενός λεπτού σιγή για τον εκτελεσθέντα νεαρό Ιταλό παραστρατιωτικό στο Ιράκ, αλλά ποτέ δε ζήτησε το ίδιο για τις χιλιάδες θύματα των επιδρομέων στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και πριν στη Γιουγκοσλαβία, όπως οι βουλευτές του ΚΚΕ επανειλημμένα σας το ζητήσαμε. Μπορείτε να μας ενημερώσετε πότε σκοπεύετε να το κάνετε;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ