Παρασκευή 14 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Νέο εργατικό ατύχημα

Τραυματίστηκε επιθεωρητής ασφαλιστικής εταιρίας σε επισκευαζόμενο πλοίο στην Κυνοσούρα

Με σπασμένο το δεξί χέρι και σακατεμένη τη μέση ο επιθεωρητής Στράτος Λαζάρου βρισκόταν επί δύο περίπου ώρες αβοήθητος στον πάτο του αμπαριού του φορτηγού πλοίου «ΜΕΝΤ ΓΙΟΥΝΙΤΙ» με σημαία Παναμά, το οποίο επισκευάζεται στην Κυνοσούρα Σαλαμίνας. Το χτεσινό νέο εργατικό ατύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες των σωματείων των εργατοτεχνιτών ότι η Κυνοσούρα αποτελεί χώρο ακατάλληλο για επισκευαστικές εργασίες, αφού δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Ο επιθεωρητής επιβιβάστηκε στο πλοίο λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι προκειμένου να ελέγξει, για λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρίας του πλοίου, τις επισκευαστικές εργασίες που εκτελούνται. Οταν θέλησε να κατέβει και στο ένα από τα αμπάρια του πλοίου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, γλίστρησε από τη σκάλα και από ύψος περίπου 4 μέτρων βρέθηκε στον πάτο του αμπαριού. Σε αυτόν τον επισκευαστικό χώρο δεν υπάρχουν δυνατότητες για παροχή πρώτων βοηθειών. Ετσι ο άνθρωπος βρισκόταν στο αμπάρι, σφαδάζοντας από τους πόνους, επί δύο ώρες, όσο δηλαδή χρειάστηκε πλωτό σκάφος του λιμενικού να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στη Γερμανική Σκάλα Περάματος και από εκεί να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας.

Ο γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Κώστας Φάκαρος, σχολιάζοντας το ατύχημα, επισήμανε: «Συνάδελφοι μας είπαν ότι άκουγαν για δύο ώρες τις φωνές του ανθρώπου. Η καθυστέρηση στη μεταφορά του ήταν μεγάλη. Το ευτύχημα ήταν ότι δεν ήταν βαριά τραυματισμένος. Είναι ανάγκη να πάρουν τα πλοία που "πιάνουν" τους ντόκους της Ζώνης για να ξεχειμωνιάσουν, με αποτέλεσμα πλοία που πρέπει να επισκευαστούν να πηγαίνουν το χώρο της Κυνοσούρας, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση για ασθενοφόρο ή γιατρούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ