Παρασκευή 14 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Παράνομο το ωράριο στο «Village Park»

Ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και του ΣΕΠΕ ενάντια στην καταστρατήγηση του ωραρίου λειτουργίας

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση της νομάρχη Πειραιά Μ. Σορώτου - Τσανάκη για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων του « Village Park» στο Ρέντη, ζητά με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ). Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑ, «η συγκεκριμένη απόφαση και παράνομη είναι και σε παραπέρα αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων οδηγεί».

Να σημειωθεί ότι τα εμπορικά καταστήματα του «Village Park» λειτουργούν μέχρι τις 11 το βράδυ από Δευτέρα έως Παρασκευή και μέχρι τις 9 το βράδυ τα Σάββατα. Επιπλέον, τις τελευταίες μέρες και μετά τις αντιδράσεις σωματείων και μαζικών φορέων, που έχει προκαλέσει η απόφαση της νομάρχη Πειραιά, η διοίκηση της εταιρίας έχει προχωρήσει στον εκβιασμό και τον εκφοβισμό των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα στο «Village Park», έτσι ώστε να δεχτούν σε ατομική βάση το νέο, παράνομο και αυθαίρετο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Οσον αφορά τη νομάρχη Πειραιά Μ. Τσανάκη υπέγραψε τη σχετική απόφαση στις 27 του Μάρτη. Το θέμα δε συζητήθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και δε ζητήθηκε η γνώμη εργαζομένων και εργοδοτών που πρέπει και να συμφωνήσουν. Παράλληλα, θα πρέπει να υπογραμμιστεί, ότι το ωράριο αυτό ξεπερνά και τα ανώτερα όρια που έχουν θεσπιστεί και νομοθετικά, με τη συμφωνία των εμπόρων για λειτουργία των καταστημάτων, ενώ ανοίγει την πόρτα και για άλλες παραβιάσεις της λειτουργίας των καταστημάτων, όπως, π.χ., την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ