Παρασκευή 14 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ταξική και ενωτική Πρωτομαγιά!

Την Κυριακή 7 Μάη η κεντρική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση, σύσκεψη για την προετοιμασία τη Δευτέρα 17 Απρίλη, στο Συνδικάτο Οικοδόμων  Αθήνας

Από την περσινή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Από την περσινή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Σε ταξικό ενωτικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς με συγκέντρωση την Κυριακή 7 Μάη, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Κοτζιά), αλλά και σε αντίστοιχες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, καλεί το ΠΑΜΕτου οποίου η Γραμματεία συνεδρίασε χτες.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Βασική επιδίωξη του ΠΑΜΕ είναι η ενδυνάμωση του αγωνιστικού μετώπου ενάντια στο μέτωπο κυβέρνησης - βιομηχάνων και Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ταυτόχρονα όμως, εναντιώνεται και στις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα, που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη των αγώνων. Στη συνεδρίαση διαπιστώθηκε ότι είναι ακόμη πιο αναγκαία η συσπείρωση των εργαζομένων και για την προώθηση του στόχου της ανασυγκρότησης και της αναζωογόνησης του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ αποφάσισε επίσης να καλέσει, τη Δευτέρα 17 Απρίλη, συνδικάτα και συνδικαλιστές σε σύσκεψη στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων στην πλατεία Κάνιγγος (Βερανζέρου 1) στο 2ο όροφο, στις 6 το απόγευμα, για την προετοιμασία των Πρωτομαγιάτικων εκδηλώσεων στους εργασιακούς χώρους και της μεγάλης ταξικής συγκέντρωσης.

Στην ανακοίνωση του Μετώπου, τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «στη φετινή Πρωτομαγιά θα πρέπει με τον πιο έντονο τρόπο οι εργαζόμενοι να απαντήσουν στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται στα εργασιακά, κοινωνικό - ασφαλιστικά δικαιώματά τους και συνολικά στο βιοτικό τους επίπεδο».

Ηδη η κυβέρνηση, με το νέο της σχήμα που χθες παρέλαβε αρμοδιότητες, έκανε σαφές ότι θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την υλοποίηση της πολιτικής της. Στο υπουργείο Εργασίας, η τοποθέτηση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Τ. Γιαννίτση, ο οποίος όχι μόνο γνωρίζει αλλά και έχει συμβάλει από πρώτο χέρι τόσο στις επεξεργασίες για το ασφαλιστικό όσο και στον «κοινωνικό διάλογο» και στα διαβόητα Εθνικά Σχέδια Δράσης για την Απασχόληση, δίνει το «στίγμα» για το τι θα ακολουθήσει.

Στα πλαίσια αυτά, το ΠΑΜΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή του, ότι θα πρωτοστατήσει ώστε να αναδειχτεί σε όλους τους εργασιακούς χώρους το ταξικό περιεχόμενο και ο διεκδικητικός χαρακτήρας στις Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των ευρωμονοδρόμων της ΟΝΕ και των πολεμικών σχεδιασμών του ιμπεριαλισμού».

Το ΠΑΜΕ, θα καταθέσει στεφάνι την 1η Μάη στο χώρο του Πολυτεχνείου και στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ