Τρίτη 27 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Πεταλούδα» στο «Τρένο»

Το «Θέατρο του παπουτσιού» παρουσιάζει «Τα μάγια της πεταλούδας» του Φ. Γκ. Λόρκα, από τις 4-9 Μάη, στο «Τρένο στο Ρουφ». Ενας πολυσυλλεκτικός θίασος από πέντε νέους ηθοποιούς - την Ειρήνη Λιοκουκουδάκη, τον Κυριάκο Μερτζάνη, την Μυρτώ Παπαδοπούλου, την Σοφία Στυλιανού και την Αλεξία Φωτιάδου -και τρεις μουσικούς - τον Χαρίτωνα Χαριτωνίδη στην γκάιντα και τη φλογέρα, τον Αλέξανδρο Παπαδημητράκη στο ούτι και το λαούτο και τον Πέτρο Γιωρκάτζη στο βιολί - ενσαρκώνει, τραγουδά, χορεύει, φιλοσοφεί γύρω από τη ζωή, τον έρωτα, το θάνατο.

Δρώμενα και χοροί, τραγούδια και μελωδίες από την παράδοσή μας σμίγουν με τους στίχους της πρώτης θεατρικής δημιουργίας του Ισπανού ποιητή. Πρωταγωνιστές του έργου είναι αποκλειστικά τα έντομα της υπαίθρου: τα σκαθάρια, οι πυγολαμπίδες, τα τζιτζίκια, ο σκορπιός και η κατάλευκη πεταλούδα. Ο Λόρκα, με λόγο μεστό ποιητικό, διηγείται την περιπέτεια μιας πεταλούδας με σπασμένα φτερά που έπεσε μέσα σε μια φωλιά σκαθαριών. Ανθρώπινα πάθη και σκέψεις, επιθυμίες και όνειρα προσβάλλουν το μικρόκοσμο του ζωικού βασιλείου.

Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση Ιουλίας Ιατρίδου, σκηνοθεσία Βαλεντίνας Παπαδημητράκη, σκηνικά-κοστούμια Εμμας Μολλέ και μουσική επιμέλεια Χαρίτωνα Χαριτωνίδη και Βαλεντίνας Παπαδημητράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ