Τρίτη 27 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παράταση παραστάσεων

Παρατείνονται μέχρι τις 9/5 οι παραστάσεις της Αλέκας Παΐζη, με το έργο «Ντάμα Κούπα» του Φρανκ Μακγκίνις, στο θέατρο «Εμπρός». Ο μονόλογος του Ιρλανδού συγγραφέα, που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ασπας Τομπούλη, στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα, που συνέβησαν σε κάποια αγροτική περιοχή της Ιρλανδίας και τα αφηγήθηκε στον συγγραφέα η τραγουδίστρια Μέιρντ Ντομχνάιλ.

Μια γυναίκα χωρίς όνομα κουβαλάει ένα σάκο στην πλάτη και περιφέρεται σαν αερικό στις όχθες ενός ποταμού, μιλώντας στα δάχτυλα των χεριών της και τις φιγούρες της τράπουλας, που μεταφέρει μέσα στο σάκο της. Ολος ο μονόλογος, που εκτυλίσσεται σε απροσδιόριστο χρόνο και τόπο, είναι η διαρκής προσπάθεια της ηρωίδας να θυμηθεί το φοβερό γεγονός που σημάδεψε τη ζωή της. H παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση Χριστίνας Μπάμπου - Παγκουρέλλη, σκηνικά Σίμου Καραφύλλη, κοστούμια Κλερ Μπρέσγουελ και μουσική Νίκου Βίττη.

Μέχρι τις 9/5 θα παίζεται στο «Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας», το έργο «Μαρία Στιούαρτ» του Φρίντριχ Σίλερ, την πιο διάσημη - μετά τη σαιξπηρική - πολιτική τραγωδία, η οποία περιγράφει τον ανελέητο αγώνα πολιτικής και υπαρξιακής αντιπαράθεσης δύο δυναμικών γυναικών της αναγεννησιακής περιόδου. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνικά - κοστούμια Μάγιου Τρικεριώτη. Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη (Ελισάβετ), Ρένη Πιττακή (Μαρία Στιούαρτ), Νίκος Αρβανίτης, Μαρία Αναστασίου, Τάκης Ασημακόπουλος, Δημήτρης Γεωργαλάς, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Γιάννης Ροζάκης, Μπάμπης Σαρηγιαννίδης.

  • Παρατείνονται μέχρι τις 30/4 οι παραστάσεις με το «Πορτρέτο του Οσκαρ Ουάιλντ» του Ιρλανδού συγγραφέα και ηθοποιού Μάικλ Μακ Λιάμορ, στο «Θέατρο Τέχνης», της οδού Φρυνίχου, που παρουσιάζεται, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου. Τον μοναδικό ρόλο του έργου ερμηνεύει ο Γιάννης Φέρτης. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Γιώργου Ασημακόπουλου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ