Τρίτη 27 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΒ ΡΑΦΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αντίσταση στην «ανάπτυξη» των κερδοσκοπικών συμφερόντων

Τα οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα της Ανατολικής Αττικής και γενικότερα, καθώς και τις ευθύνες κυβέρνησης και τοπικών αρχών, αναδεικνύει, με ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Βάσης Ραφήνας του ΚΚΕ, με αφορμή πρόσφατη ημερίδα που διοργανώθηκε στην περιοχή, με θέμα «Η φύση της Ραφήνας είναι η φυσική της κληρονομιά».

Οπως σημειώνεται, τέτοιες ημερίδες «μπορούν να έχουν αποτέλεσμα, όταν ταυτόχρονα υπάρχουν και αιτήματα διεκδίκησης για μια άλλη ποιότητα ζωής και ανάπτυξης που δε θα έχει σαν γνώμονα το επιχειρηματικό κέρδος, αλλά τον άνθρωπο». Στο πλαίσιο αυτή, η Οργάνωση καλεί φορείς και κατοίκους να κινητοποιηθούν ενάντια στην τσιμεντοποίηση της Ραφήνας σε όφελος των κερδοσκόπων και να αγωνιστούν μαζί με το ΚΚΕ για:

  • Να μην κατασκευαστεί το τεράστιο λιμάνι (φωτο) που προωθούν κυβέρνηση, εφοπλιστές και λιμενικό ταμείο και δέχεται η σημερινή δημοτική αρχή Ραφήνας (συμπολίτευση και αντιπολίτευση), παρά τις φραστικές αντιθέσεις.
  • Να καταργηθούν τα Λιμενικά Ταμεία ΑΕ και να περάσουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις ακτές της Αττικής.
  • Να τροποποιηθεί το σχέδιο των «Ορειχαλκουργών» και να χαρακτηριστεί ο χώρος πράσινος.
  • Να προχωρήσει η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου της περιοχής από δημόσια ΕΥΔΑΠ, κλπ.

Σχολιάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, η Οργάνωση επισημαίνει τις ευθύνες τόσο της κυβέρνησης όσο και των δημοτικών αρχών Ραφήνας, «που όχι μόνο δεν αγωνίστηκαν ουσιαστικά για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά όποτε αναγκάστηκαν να κάνουν και κάποια κινητοποίηση και ενημέρωση των κατοίκων, το έκαναν μόνο και μόνο, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου για να τον αποπροσανατολίσουν». Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση: «Ιδιαίτερα η Δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος, Α. Κεχαγιόγλου φέρει σοβαρές ευθύνες. Χαρακτηριστική η στάση του στις τροποποιήσεις της περιοχής "Ορειχαλκουργών" που έφερε το τσιμέντο δίπλα στη θάλασσα στην περιοχή "Μαρίκες", στην προέκταση του λιμανιού, στην τροποποίηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, στην καταστροφή και περιφρούρηση των δημόσιων και δημοτικών δασικών εκτάσεων, κλπ.». Κριτική ασκείται και στη στάση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, για τις ίδιες περιπτώσεις, καθώς και για την ανοχή της στο μπάζωμα των ρεμάτων και το ξεπούλημα των Λιμενικών Ταμείων.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Βάσης Ραφήνας του ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους να αντισταθούν για μια άλλου τύπου ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας, κόντρα σε αυτήν που έχουν σχεδιάσει τα ντόπια και ξένα συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ