Πέμπτη 29 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Αμερικανός υπαξιωματικός «δημόσιος κίνδυνος»

Αμερικανός υπαξιωματικός συνελήφθη στα Χανιά από τις αστυνομικές δυνάμεις για μεγάλες υλικές ζημιές που προκάλεσε την Τρίτη τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα ο 24χρονος Αμερικανός, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ σε μπαρ της πόλης μαζί με έναν ακόμη συνάδελφό του, επιβιβάστηκαν σε ένα τζιπ και άρχισαν μια τρελή πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων.

Αρχικά έπεσαν πάνω σε στύλο της ΔΕΗ στην είσοδο της οδού Ελ. Βενιζέλου, ο οποίος έσπασε και έπεσε στο αντίθετο ρεύμα πάνω σε δύο διερχόμενα ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ για λίγο γλίτωσαν τέσσερις ακόμη. Ο Αμερικανός αντί να σταματήσει για να προσφέρει βοήθεια ή να δει αν κάποιος είχε τραυματιστεί συνέχισε την τρελή πορεία του.

Αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» που ενημερώθηκαν άρχισαν να ερευνούν για το αυτοκίνητο και λίγο αργότερα τους εντόπισαν, όμως ο Αμερικανός υπαξιωματικός ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα σε μια στροφή το αυτοκίνητο να χάσει την πορεία του και να πέσει σε χαντάκι τεσσάρων μέτρων.

Οι αστυνομικοί μόλις που πρόλαβαν να απεγκλωβίσουν τους δύο Αμερικανούς πριν το αυτοκίνητο τυλιχτεί στις φλόγες. Τη φωτιά έσβησαν πυροσβέστες που έφτασαν στο χώρο πριν επεκταθεί στη γύρω καλλιεργήσιμη περιοχή.

Ο Αμερικανός για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων και στη συνέχεια στην ΑΔ Χανίων, προκειμένου να δικαστεί με τη διαδικασία του Αυτόφωρου με τις κατηγορίες της οδήγησης υπό την επήρεια μέθης και εγκατάλειψης ατυχήματος που προκάλεσε. Αμέσως μετά παραδόθηκε στις αρχές της αμερικάνικης βάσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ