Τρίτη 4 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συγχαρητήρια από τους καπνεμπόρους

Να συγχαρούν τον υπουργό Γεωργίας για τα όσα έκανε στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, έσπευσαν οι καπνοβιομήχανοι. Κι όταν οι καπνοβιομήχανοι κάνουν λόγο για επιτυχία... και συγχαίρουν τον υπουργό Γεωργίας, τότε οι καπνοπαραγωγοί θα πρέπει να ανησυχούν δύο φορές για αυτά που αποφασίστηκαν για τον καπνό.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχανιών Μεταποίησης Καπνού τονίζονται ανάμεσα σε άλλα και τα εξής: «Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της συστηματικής προετοιμασίας και της σύναψης των κατάλληλων εκείνων συμμαχιών με τις άλλες μεσογειακές χώρες μέλη της Κοινότητας, που εξασφάλισε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και για την οποία ο Σύνδεσμός μας τη συγχαίρει».

Από την ανακοίνωση φαίνεται πως οι καπνέμποροι είναι πολύ ικανοποιημένοι μια και οι σχετικές αποφάσεις είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους, τουλάχιστον μέχρι το 2009, όπου θα μπορούν να ποδοπατούν και να εκβιάζουν τους καπνοπαραγωγούς, ξανά μέσω συμβολαίων. Στο μεταξύ τους δίνεται και η δυνατότητα να προετοιμαστούν και μετά το 2010 να κάνουν «μπίζνες» εκτός Ελλάδος, π.χ. στα Βαλκάνια, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τους Ελληνες καπνοπαραγωγούς κι όσους εργαζόμενους απασχολούνται στον τομέα του καπνού. Και είναι απορίας άξιον γιατί οι καπνέμποροι δε δείχνουν να ανησυχούν το ίδιο, για το τι θα γίνει για την ελληνική καπνοκαλλιέργεια μετά το 2009, που απέχει μόλις πέντε χρόνια;..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ