Τρίτη 4 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ

Με μαζικότητα, που δείχνει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των εργαζομένων στη γραμμή του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και αγωνιστικότητα, που εκφράζει τη στήριξη των εργατοϋπαλλήλων στη διεκδίκηση των αιτημάτων του ΠΑΜΕ, που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους, πραγματοποιήθηκαν οι πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες των νομών και άλλες πόλεις, στη Στερεά - Εύβοια. Από τη Χαλκίδα, το Αλιβέρι και την Ιστιαία, μέχρι την Αμφισσα, τη Λαμία, τη Λιβαδειά και Θήβα, Αλιβέρι, Ιστιαία.

Στη συγκέντρωση της Χαλκίδας (απ' όπου και η φωτογραφία) και στη Λαμία, ιδιαίτερα έντονη και μαχητική ήταν η παρουσία της νεολαίας, που με αντιιμπεριαλιστικά και αντιμονοπωλιακά συνθήματα, έδωσε το στίγμα της, αυριανή εργατική βάρδια που θα παραλάβει τη σκυτάλη των ταξικών αγώνων.

Μη μαζικές, άνευρες και με το ζόρι έγιναν συγκεντρώσεις και από τις πλειοψηφίες των Εργατικών Κέντρων, όπου ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ, δεν κατόρθωσαν να μαζέψουν ούτε τις φίλιες διοικήσεις των σωματείων. Εκτός από την πλειοψηφία του ΕΚ Εύβοιας που συγκέντρωσε 130 άτομα (συνδικαλιστές, παράγοντες, δήμαρχοι και νομάρχης) οι άλλες συγκεντρώσεις των εργατοπατέρων έφταναν τα όρια του εξευτελισμού. Δέκα άτομα στη Λιβαδειά, είκοσι στη Λαμία και άλλα τόσα στη Θήβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ