Τρίτη 4 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Μαζική και ιδιαίτερα μαχητική ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων της Πελοποννήσου στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Στην Πάτρα, η καρδιά της πόλης χτυπούσε στην πλ. Τριών Συμμάχων, με μαζική συμμετοχή των απεργών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ κι ακολούθησε πορεία στα Ψηλά Αλώνια, ενώ μαχητικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που έγιναν σε όλες τις υπόλοιπες πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, καθώς και σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Ταυτόχρονα, χαρακτηριστικό της ανυποληψίας, στην οποία έχουν περιέλθει οι συνδικαλιστές του εργοδοτικού συνδικαλισμού στα μάτια και τη συνείδηση της εργατικής τάξης, είναι πως σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, ούτε οι ίδιοι - τουλάχιστον οι περισσότεροι - δεν παρέστησαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις που είχαν προκηρύξει, ιδιαίτερα σε Πάτρα, Καλαμάτα, Κεφαλονιά και Πύργο, όπου φάνηκε η απόλυτη γύμνια τους. Οι εργατοπατέρες «κατάφεραν» την πιο ιερή ημέρα της εργατικής τάξης, να μιλούν σε ολιγάριθμα ακροατήρια που με το ζόρι άγγιζαν διψήφιο αριθμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ