Τρίτη 4 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παραμένουν απλήρωτοι

Να καταβάλει την προκαταβολή των 110 χιλιάδων ευρώ από τα δεδουλευμένα 5 ετών που χρωστάει στους εργαζόμενους του Ιχθυγεννητικού Σταθμού του ομίλου ΣΕΛΟΝΤΑ στη Μανάγουλη Δωρίδας, τη Δευτέρα 10/5/04 και την ίδια μέρα να παρουσιάσει το σύνολο του υπόλοιπου ποσού που εκτιμά σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία (χρωστάει δεδουλευμένα από ρεπό, αργίες, υπερωρίες), πρότεινε ο όμιλος στη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου του Σταθμού, τον Γ.Γκελαούζο, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας και τον Α. Χάρο, εκπρόσωπο της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ναυπάκτου - Δωρίδας. Αν για το υπόλοιπο των χρωστούμενων υπάρχει διαφορετική εκτίμηση από αυτή που έχει το Σωματείο, ο όμιλος δέχτηκε να πάνε σε τριμελή επιτροπή στην Επιθεώρηση Εργασίας για τη λύση της διαφοράς. Την πρόταση του ομίλου θα συζητούσε αργά χτες το βράδυ η Γενική Συνέλευση του Σωματείου.

Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο του Ιχθυογεννητικού Σταθμού ΣΕΛΟΝΤΑ στη Δωρίδα, εδώ και 10 μέρες περίπου βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας να καταβληθούν άμεσα δεδουλευμένα ύψους 380 χιλιάδων ευρώ (1999 - 2003). Διεκδικεί, σε αυτή τη φάση, εκτός από την καταβολή των δεδουλευμένων πρόσληψη ειδικευμένου προσωπικού σε όλες τις βάρδιες (πρακτικού μηχανικού, φύλακα, ιχθυοτεχνικού) και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την εταιρία.

Ο όμιλος ΣΕΛΟΝΤΑ, στο μεταξύ, δεν έχει σταματήσει να ασκεί πιέσεις στους εργαζόμενους, με διάφορους τρόπους, όπως το Σάββατο 24/4/04 που έφερε φορτηγό με προσωπικό από αλλού για να φορτώσει προϊόν της εταιρίας... συνοδευόμενο από τον αστυνομικό διοικητή Ευπαλίου, που υποστήριζε τα συμφέροντα της εταιρίας. 'Η την περασμένη Παρασκευή 30/4/04, που απέλυσε δύο εργαζόμενους και έστειλε πάλι προσωπικό για μεταφορά προϊόντος αυτή τη φορά με παρουσία αστυνομικού, εξουσιοδοτημένου με εντολή εισαγγελέα, όπως είπε. Σημειώνεται ότι το Σωματείο έχει καταγγείλει στην Επιθεώρηση Εργασίας και στον εισαγγελέα τις παρανομίες του ομίλου ΣΕΛΟΝΤΑ στο συγκεκριμένο χώρο εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ