Τετάρτη 5 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
Τρομοκρατεί τους εργαζόμενους για να μην απεργήσουν

Με ανοιχτή τρομοκρατία, εκβιασμούς και εκφοβισμούς προσπαθεί η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να εμποδίσει τους υπαλλήλους των γραφείων της να συμμετάσχουν στη σημερινή 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει στο χώρο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων (ΠΣΥΑΣ), απαιτώντας να τους καταβληθεί το ειδικό επίδομα που δικαιούνται των 176 ευρώ που δίνεται στους δημόσιους υπαλλήλους. Αποφασίζοντας και κρίνοντας η διοίκηση ότι η απεργία «δεν είναι δικαιολογημένη», καλεί με επιστολές τους εργαζόμενους να μη συμμετάσχουν, αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας να πάρει μέτρα για να λειτουργήσουν ομαλά τα γραφεία.

Οι περίπου 50 υπάλληλοι της Ομοσπονδίας σε όλη τη χώρα δικαιούνται το συγκεκριμένο επίδομα, καθώς αμείβονται σύμφωνα με το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αν και εργάζονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, το κονδύλι για το επίδομα έχει δοθεί κανονικά στην Ομοσπονδία. Αλλωστε, το συγκεκριμένο επίδομα χορηγείται κανονικά σε όλους τους εργαζόμενους στις υπόλοιπες αθλητικές Ομοσπονδίες, οι οποίοι εργάζονται με το ίδιο καθεστώς αμοιβών.

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΣΥΑΣ επισημαίνει ότι είναι γνωστοί οι μέθοδοι του εκφοβισμού και εκβιασμού που χρησιμοποιεί η διοίκηση του μπάσκετ, καταγγέλλοντας ως πρωτεργάτη το μέλος της Γ. Βασιλακόπουλο. Εχουν εκλεγεί, σημειώνει, για να υπηρετούν ένα από τα πλέον δημοφιλή αθλήματα της χώρας και όχι να ασχολούνται να πετύχουν την εξαθλίωση των εργαζομένων. Τέλος, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία, να περιφρουρήσουν τα δικαιώματά τους και να μην επιτρέψουν στους όψιμους παράγοντες του μπάσκετ να τους παρεμποδίσουν να αγωνίζονται για να πετύχουν ό,τι κατέκτησαν οι συνάδελφοί τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ