Παρασκευή 7 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συντονισμένη δράση για το 67ο Λύκειο

Απαίτηση η άμεση και αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικοπέδου που παραχωρείται σε πολυεθνική

«Θέλουμε μόρφωση, πολιτισμό, σχολεία και όχι σούπερ μάρκετ και υπερκέρδη για τους λίγους», είναι το μήνυμα που στέλνουν, με κοινή ανακοίνωσή τους, η Α' ΕΛΜΕ Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης», Σύλλογοι Γονέων 67ου Λυκείου, 20ού & 164ου Δημοτικών Σχολείων, Ενωση Γονέων 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος, Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων-Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καθώς και τοπικοί φορείς. Κύριο αίτημά τους είναι η άμεση αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικοπέδου Αγ. Μελετίου και Λιοσίων 132, «η οποία είναι πλέον εφικτή με μια απλή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Οικονομικών».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα από τα τελευταία οικόπεδα στην περιοχή Αγ. Μελετίου και Λιοσίων 132 που προοριζόταν επίσημα από το 1998 να στεγάσει το 67ο Λύκειο Αθηνών και παραχωρείται ουσιαστικά (με πράξεις παράλειψης ή και συνέργειας) στη γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ «LIDL».

«Είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης υπουργείου Παιδείας και κυβέρνησης. Η σύγκρουση με τα διαπλεκόμενα απαιτεί πράξεις, όχι λόγια! Με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα αναδεικνύεται το μεγάλο πρόβλημα των ελεύθερων χώρων στην πόλη μας, που γίνονται βορά των ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Και με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, οι υπογραφόμενοι φορείς, εκφράζουν παράλληλα το αίτημα για τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους «στην αβίωτη πόλη μας να καλύπτουν αποκλειστικά και μόνο κοινωνικές ανάγκες - πράσινο, σχολεία, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Το κοινωνικό όφελος είναι πάνω από τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ