Παρασκευή 7 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι μας περιμένει...

Η εφημερίδα «Νιούσντεϊ» της Νέας Υόρκης στην προχτεσινή της έκδοση αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού Φάνης Πάλλη - Πετραλιά, σχετικά με την «υπέρβαση του προβλεπόμενου προϋπολογισμού» ύψους 5,6 δισ. δολαρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η σχετική επισήμανση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, γίνεται με αφορμή το «υψηλό κόστος» που θα κληθεί να καλύψει η Νέα Υόρκη, στην περίπτωση που επιλεγεί ως διοργανώτρια πόλη της Ολυμπιάδας του 2012.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η Ελλάδα δε γνωρίζει το τελικό κόστος και το συνολικό χρόνο αποπληρωμής της αθλητικής διοργάνωσης, ενώ οι Καναδοί φορολογούμενοι εξακολουθούν να πληρώνουν το κόστος της θερινής Ολυμπιάδας του 1976».

Με άλλα λόγια, η Νέα Υόρκη, η οποία έχει περισσότερα από 20 εκατομμύρια κατοίκους, προβληματίζεται για το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, στο ενδεχόμενο της επιλογής της, ενώ οι Καναδοί εξακολουθούν ακόμη να πληρώνουν, 28 χρόνια μετά τη θερινή Ολυμπιάδα που είχαν αναλάβει. Ιδού, λοιπόν, τι μας περιμένει ή καλομελέτα κι έρχεται, που λέει κι ο κόσμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ