Παρασκευή 7 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΓΛΕΖΟΣ
Οξύτατες βολές κατά της ηγεσίας του ΣΥΝ

Με ενυπόγραφη δήλωσή του ο Μανώλης Γλέζος τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Γ.Βότση στο ευρωψηφοδέλτιο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και κάνει οξύτατη κριτική στην ηγεσία του ΣΥΝ.

Ο Μανώλης Γλέζος αναφέρει στη δήλωσή του: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαλύσει τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ούτε και να καρπωθεί προς ίδιον όφελος το αποτέλεσμά του. Οι έξι βουλευτές ανήκουν κομματικά μεν στον ΣΥΝ της Κουμουνδούρου, αλλά αναδείχτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

»Μπροστά στις ευρωεκλογές, για λόγους πολιτικής, δημοκρατικής και ηθικής δεοντολογίας, ο ΣΥΝ όφειλε να παραιτηθεί ακόμα και από τους δικούς του υποψήφιους. Αντιθέτως, επιχειρεί με ηγεμονικό τρόπο να επιβάλει την κυριαρχία του. Η πρόταση, την οποία εδώ και δύο μήνες έχουν προτείνει οι Ενεργοί Πολίτες είναι δυνατόν να δώσει λύση στο αδιέξοδο: Επικεφαλής ένα πρόσωπο της Αριστεράς έξω από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια οι δυνάμεις που το αποτελούν κατ' αλφαβητική σειρά.

»Ο Γ. Βότσης καλύπτει με το ήθος, την εντιμότητα και τους αγώνες του το ευρύτερο πρόσωπο. Μένει ο ΣΥΝ της Κουμουνδούρου να ξεφύγει από την αλαζονεία του και να συμφωνήσει στον κανόνα που προτείνουμε για την Ευρωλίστα. Διαφορετικά θα είναι αυτός και μόνον υπεύθυνος για τη διάψευση των ελπίδων του κόσμου της Αριστεράς και θα υποστεί τις συνέπειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ