Παρασκευή 7 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Ενισχύστε την ανυποχώρητη αγωνιστική στάση του ΚΚΕ

Συγκέντρωση του Κόμματος στον Αγιο Παύλο Θεσσαλονίκης

«Το κάλεσμα του ΚΚΕ για αντίσταση, απειθαρχία και ανυπακοή στα κελεύσματα της ΕΕ απευθύνεται στην καθημερινότητα του κάθε εργαζόμενου, στη συμμετοχή του στους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζουν και εφαρμόζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Μπροστά στις ευρωεκλογές, η αντίσταση, η απειθαρχία και η ανυπακοή περνάει μέσα από την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που από την αρχή προειδοποίησε και σταθερά αναδεικνύει τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ σαν ένωση των Ευρωπαίων καπιταλιστών σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων». Αυτά επισήμανε μεταξύ άλλων ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες στο Δημοτικό Ωδείο Αγίου Παύλου της Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση για την παρουσίαση της Εκλογικής Διακήρυξης του Κόμματος για τις Ευρωεκλογές.

Το στέλεχος του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο μύθο των κοινοτικών κονδυλίων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι θιασώτες της ΕΕ προπαγανδίζουν διαρκώς τα κονδύλια που παίρνουμε σαν χώρα, δεν αναφέρουν όμως ποτέ το τι δίνουμε. Οι πόροι της ΕΕ προέρχονται από την αφαίμαξη των εργαζομένων και τη φορολογία και διοχετεύονται κατά βούληση, προς το συμφέρον πάντα του μεγάλου ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Τα ποσά που δόθηκαν στην Ελλάδα όλα τα προηγούμενα χρόνια αγγίζουν τα 13 τρισ. δραχμές, τα οποία και διοχετεύτηκαν σε έργα υποδομής που διευκολύνουν τις ανάγκες του κεφαλαίου. Ενα 40% από τα κονδύλια αυτά επιστρέφει στις μεγάλες πολυεθνικές για την κατασκευή των έργων. Τελικά, στην Ελλάδα, αυτό που απομένει δεν είναι άλλο από τους νεκρούς οικοδόμους που σκοτώνονται στην κατασκευή των περιβόητων μεγάλων έργων».

«Σ' αυτές τις εκλογές ζητάμε από το λαό να ενισχύσει το ΚΚΕ, ώστε να μας δώσει περισσότερη δύναμη να δημιουργήσουμε μια ανυποχώρητη αγωνιστική δράση μέσα κι έξω από το Ευρωκοινοβούλιο» τόνισε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης. «Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα είναι και ένα μήνυμα απαντοχής σε δυνάμεις αντιιμπεριαλιστικές και έξω από τη χώρα, αλλά και σε δυνάμεις που καταπιέζονται σήμερα στις νέες χώρες που εντάσσονται στην ΕΕ. Με την ψήφο του στις 13 του Ιούνη, ο λαός πρέπει να καταδικάσει τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά να καταδικάσει και τη διπλοπροσωπία του ΣΥΝ, που από τη μια στηρίζει τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της ΕΕ και από την άλλη "διαμαρτύρεται" για τις συνέπειές τους στα λαϊκά στρώματα», κατέληξε το στέλεχος του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικομματική κοροϊδία των αγροτών (2009-06-20 00:00:00.0)
Εκτεθειμένα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου (2008-11-19 00:00:00.0)
Είναι κάλπικες, δεν έχουν αντίκρισμα (2008-09-06 00:00:00.0)
Αφαίρεσαν το λογότυπο του ΚΚΕ από τα αναρτημένα πανό! (2008-08-21 00:00:00.0)
Σ' αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε κόκκινο (2004-06-11 00:00:00.0)
Ψηλά το κεφάλι! Ενάντια στην ευρωυποταγή και στη μοιρολατρία! (2004-06-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ