Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκτεθειμένα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την έγκριση από την ΕΕ του σχεδίου της κυβέρνησης για τις τράπεζες

Σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει για την έγκριση από την ΕΕ του σχεδίου της κυβέρνησης για τις τράπεζες:

«Η έγκριση από την ΕΕ του σχεδίου της κυβέρνησης για τη στήριξη των τραπεζών με 28 δισ. ευρώ, εκθέτει την κυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα του "ευρωμονόδρομου". Η ΕΕ στηρίζει και προστατεύει τη χρηματοδότηση των τραπεζών με ζεστό χρήμα, απαιτώντας στην ουσία να μην υπάρχει κανένας όρος που να περιορίζει την ελευθερία του τραπεζικού κεφαλαίου. Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, αποκαλύπτεται ότι ψεύδονται ασύστολα ισχυριζόμενοι ότι η χρηματοδότηση του τραπεζικού κεφαλαίου μπορεί να γίνει με όρους που συμφέρουν το λαό.

Η ΕΕ που με τη στρατηγική της - στη διαμόρφωση της οποίας συνέβαλαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - υπηρέτησε την τεράστια κερδοφορία των μονοπωλίων, τώρα πρωτοστατεί στο να πληρώσουν την κρίση από τα υπερσυσσωρευμένα μονοπωλιακά κέρδη ξανά οι λαοί.

Απαραίτητος όρος σήμερα για να προστατεύσει ο λαός τα δικαιώματά του στο εισόδημα, στην εργασία είναι η ανυπακοή και η απειθαρχία στον "ευρωμονόδρομο"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ