Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ
Αποσπασματική πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ

Συζητήθηκε χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, η οποία προβλέπει τη νομοθετική ανάκληση - και όχι απλώς τη διοικητική - των πράξεων ανταλλαγής ακινήτων του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου.

Στην τοποθέτησή του ο εισηγητής του ΚΚΕ Α. Σκυλλάκος, αφού υπενθύμισε ότι το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου δεν είναι το μοναδικό, τόνισε ότι η ουσία του θέματος είναι μία ότι τα διάφορα βυζαντινά χρυσόβουλα και τα οθωμανικά φιρμάνια δεν πρέπει να γίνονται δεκτά ως τίτλοι ιδιοκτησίας και δάση, όρη, λίμνες και παραλίες πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στο Δημόσιο και όχι σε μονές ή ιδιώτες.

Ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, είπε, δέχονται κάτι τέτοιο και χαρακτήρισε την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ αποσπασματική. Ως εκ τούτου, κατέληξε, το ΚΚΕ ψηφίζει «Παρών» και καλεί όλα τα άλλα κόμματα να τοποθετηθούν μέχρι τη συζήτηση στην Ολομέλεια πάνω στην πρόταση που ανέπτυξε.

Υπέρ της πρότασης τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑ.Ο.Σ. επιφυλάχτηκε, ενώ η ΝΔ την απέρριψε με το επιχείρημα ότι το θέμα των ανταλλαγών έχει ήδη λυθεί από την κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ