Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μάσκες «κοινωνικής ευαισθησίας»
  • Με δεδομένη τη σταθερή συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να δείξει ότι η πολιτική της διαθέτει «κοινωνική ευαισθησία»
  • Ανάχωμα στη λαϊκή δυσαρέσκεια οι βουλευτές της «λαϊκής Δεξιάς»

Να αναχαιτίσει και εκτονώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια επιδιώκει με κάθε τρόπο η κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζει σταθερά και ανυποχώρητα την αντιλαϊκή πολιτική της.

Με «δεδομένο» ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για μέτρα υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων, πράγμα που αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό, που κατατίθεται αύριο στη Βουλή, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα για να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα και να δείξει ότι τάχα η πολιτική της διαθέτει «κοινωνική ευαισθησία».

Αίφνης «θυμήθηκε» χτες τους πυρόπληκτους στους οποίους τάχα θα μοιράσει πάνω από 2 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2009, ενώ πρόσφατα τους ζήτησε πίσω το τριχίλιαρο και δεν τους έχει δώσει τα χρήματα ούτε καν τα χρήματα του Ταμείου Αλληλεγγύης... Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εμφανίζεται τάχα «σκληρή» με τις τράπεζες, με τον υπουργό Ανάπτυξης Χρ. Φώλια να προειδοποιεί ότι... θα πάρει μέτρα αν επιμένουν να διατηρούν καταχρηστικούς όρους στα συμβόλαιά τους. Παράλληλα εμφανίζεται ως κυβερνητικό «κατόρθωμα» η δήθεν ανάκληση των εισηγήσεων του «κακού τεχνοκράτη» προέδρου της ΔΕΗ για αυξήσεις στα τιμολόγια, πράγμα που φυσικά δεν επαληθεύεται στην πράξη... Ως ανάχωμα στη λαϊκή δυσαρέσκεια η κυβέρνηση δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τη λεγόμενη «λαϊκή Δεξιά», οι «εκπρόσωποι» της οποίας θορυβούν καθημερινά κοπτόμενοι υπέρ των «οικονομικά ασθενέστερων».

Το σίγουρο όμως είναι ότι η κυβέρνηση, όπως δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «εφαρμόζει σταθερή οικονομική πολιτική», επιχειρώντας να πείσει ότι διαθέτει και πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο Ευ. Αντώναρος επέμεινε ιδιαίτερα ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι το μόνο ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σε αντίθεση με τις «αερολογίες και τις τριτοκοσμικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ».

Από την πλευρά του ο Γ. Αλογοσκούφης ξεκαθάρισε ότι με τον προϋπολογισμό η κυβέρνηση «εξαντλεί τα μικρά περιθώρια» που έχει στο πλαίσιο της ευέλικτης εφαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας, προκειμένου να στηρίξει «τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας».

Οι γαλάζιοι βουλευτές συνέχιζαν ωστόσο να καλλιεργούν προσδοκίες για φιλολαϊκές πολιτικές που δήθεν θα εφαρμοστούν τους επόμενους μήνες. Δε θεωρείται τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή «διέρρευσε» η επιστολή που είχε στείλει τον περασμένο Αύγουστο ο «γραφικός» αντάρτης Γ. Μανώλης στον υπουργό Οικονομίας, «καυτηριάζοντας» τις νεοφιλελεύθερες συνταγές του, τις οποίες βέβαια έχει επικροτήσει ο ίδιος υπερψηφίζοντας όλα τα νομοσχέδια. «Νομίζω ότι ο κ. Καραμανλής έχει πάρει τα μηνύματα και θα κάνει αυτά που πρέπει. Τώρα με ποιους θα προσωποποιήσει την πολιτική του, θα το κρίνει ο ίδιος. Αυτός ξέρει και αυτός μπορεί να κάνει τις σωστές επιλογές. Εγώ τον εμπιστεύομαι», δήλωσε ο Π. Παναγιωτόπουλος, επιμένοντας ότι «τους αμέσως επόμενους μήνες θα δείτε να εξειδικεύονται τα μέτρα της κυβέρνησης απέναντι στην κρίση». Επιχειρώντας να διασκεδάσει τη φράση του ότι «θα φύγουμε νύχτα», εμφανίστηκε βέβαιος ότι «η ΝΔ θα πετύχει και θα πετύχει γιατί η πρότασή της είναι η μόνη εναλλακτική λύση στα αδιέξοδα του τόπου».

Την εκτίμηση ότι «το κλίμα είναι ακόμη αναστρέψιμο, εάν ληφθούν πρωτοβουλίες γενναίες, δυναμικές τώρα», εξέφρασε (στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ) ο Κ. Γκιουλέκας, παραδεχόμενος ωστόσο ότι «αυτή η κρίσιμη καμπή, από την οποία περνάει η κυβέρνηση, την οδηγεί σε μια πολύ βαριά κατάσταση πολιτική, με αποτέλεσμα αυτή τη φθορά να την καρπώνεται το ΠΑΣΟΚ και να φαίνεται αυτή η διαφορά». Διέξοδο στην αντικατάσταση των μάνατζερ στις πρώην ΔΕΚΟ αναζητεί ο Θ. Καράογλου, υποστηρίζοντας (στον Αλφα 9,89) ότι «έχουμε τα χρονικά περιθώρια και με αλλαγή πολιτικής σε συγκεκριμένους τομείς, με μια πιο φιλολαϊκή πολιτική ειδικά τώρα που περνούν δύσκολες ώρες κάποιοι συμπολίτες μας και με αλλαγές προσώπων και δεν αναφέρομαι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στους οργανισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ