Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ
Ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός

Δεξιά, έργο της Μαρίας Κτιστοπούλου
Δεξιά, έργο της Μαρίας Κτιστοπούλου
Συνεχίζεται στον πολιτιστικό χώρο του Δήμου Αθηναίων «Τεχνόπολις» στο Γκάζι (Πειραιώς 100, στάση μετρό Κεραμεικός), η μεγάλη έκθεση εικαστικών τεχνών προς τιμήν των 90 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ. Ενα ξεχωριστό και ιδιαίτερα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, το οποίο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών.

Τριακόσιοι εικαστικοί δημιουργοί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Κόμματος, καταθέτουν το δικό τους «χρώμα» στους αγώνες και τις θυσίες, στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Στην κεντρική μεγάλη αίθουσα (Δ12), κυριαρχεί η ζωγραφική, ενώ παράλληλα φιλοξενείται ένα μικρό κομμάτι της γλυπτικής δημιουργίας, αλλά και κάποια χαρακτικά. Στον ιδιαίτερο αισθητικά χώρο της Αποθήκης (Δ9), αλλά και στην αίθουσα Δ13 συγκεντρώνονται οι πιο φρέσκες απόψεις, ανάμεσά τους έργα καλλιτεχνικής φωτογραφίας, κολάζ, βίντεο, εγκαταστάσεις και άλλα. Χωρίς περιορισμούς ως προς το θέμα, το υλικό και την απόδοση, χωρίς «κριτική επιτροπή», παρουσιάζονται περίπου 600 έργα όλων των μορφών εικαστικής έκφρασης.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 9 μ.μ. Σάββατο και Κυριακή: 10 π.μ. - 9 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο. Στην «Τεχνόπολη» θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και οι εξής εκδηλώσεις: Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και κοινωνικό περιβάλλον» (23/11, 11 π.μ. - 4 μ.μ.). Η μουσική βραδιά «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε» (26/11, 8.30 μ.μ.)


Αριστερά, έργο του Γιώργου Γούλα
Αριστερά, έργο του Γιώργου Γούλα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ