Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΥΡΓΟΣ
Αγωνιστική υποδοχή στον Αμερικανό πρέσβη

Αγωνιστική «υποδοχή» επιφύλαξαν στον Αμερικανό πρέσβη Ντ. Σπέκχαρντ, χτες το μεσημέρι, παρά τη δυνατή βροχή που έπεφτε, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ στον Πύργο, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο πρέσβης είχε προσκληθεί να παραστεί στην τελετή παράδοσης αντιπυρικών σκηνών που προσέφεραν ο Διεθνής Ανθρώπινος Οργανισμός Ορθόδοξων Χριστιανών και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι την κεντρική είσοδο της Πυροσβεστικής. Με πανό που έγραφε «Σπέκχαρντ go home. Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών» και φωνάζοντας συνθήματα, όπως, «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, εσείς σκοτώσατε τον Νίκο Μπελογιάννη», «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη», οι συγκεντρωμένοι «τσαλάκωσαν» την υποδοχή του πρέσβη και τον ανάγκασαν να επιλέξει παρακείμενο παράδρομο που επικοινωνεί με την πίσω είσοδο της Πυροσβεστικής προκειμένου να παραβρεθεί στην εκδήλωση.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ επισημαίνει: «Αν και ήρθε "ντυμένος" σαν φίλος και κρατώντας "δώρα" δεν κατάφερε να ρίξει στάχτη στο λαό της Ηλείας, δεν κατάφερε να μασκαρέψει το αληθινό προσωπείο του δολοφόνου των λαών. Χρειάστηκε να καταστρωθεί ολόκληρο σχέδιο εισόδου του στο κτίριο της Πυροσβεστικής από τις αστυνομικές δυνάμεις που τον φρουρούσαν, χαλώντας έτσι τη φιέστα που είχε ετοιμαστεί. Αυτό αποδεικνύει ότι τα δημοκρατικά και φιλειρηνικά αισθήματα του ελληνικού λαού είναι έντονα. Δεν ξεχνούν ότι οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για τη χούντα στη χώρα μας, για τις δολοφονίες Ελλήνων κομμουνιστών, για την κατοχή της Κύπρου, για μια σειρά πολέμων σε όλο τον κόσμο».

Καταλήγοντας τονίζει: «Αλλά δείχνει επίσης ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος, δεν του πρέπει υποταγή. Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια του λαού, της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, που με μπροστάρη το ΚΚΕ πρέπει να βρεθούν στην αντεπίθεση, στη διεκδίκηση όλου του πλούτου που οι ίδιοι παράγουν, στη διεκδίκηση της εξουσίας, στον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ