Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ

ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: «Επιφανείς ομιλητές στη διάσκεψη για τις "Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης 2008" αναδείκνυαν ως μείζον πρόβλημα την τεράστια απόσταση που, για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, υπάρχει μεταξύ πλούτου και ανέχειας (...) το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού σήμερα έχει το 80% του παγκόσμιου πλούτου» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ: «Τα χρήματα και οι εγγυήσεις του Δημοσίου θα χρησιμοποιηθούν όχι μόνον για νέα δάνεια αλλά και για την αντιμετώπιση υφισταμένων προβλημάτων ρευστότητας, τα επιτόκια των δανείων δε θα μειωθούν ουσιαστικά και οι Ελληνες καταθέτες και φορολογούμενοι θα στηρίξουν τον δανεισμό και την ανάπτυξη των Βαλκανίων με την αναβίωση της Χάρτας του Ρήγα Φεραίου!» (από την επιστολή του Α. Βγενόπουλου στον Γ. Αλογοσκούφη / Η ΧΩΡΑ).

ΠΟΙΑΝΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; «Η δικτατορία είχε καταλύσει μια ήδη διαλυμένη Δημοκρατία με ευθύνη των τότε κομμάτων όλου του πολιτικού φάσματος. Αλλιώς δε θα μπορούσε να σταθεί. Σήμερα η Δημοκρατία μας δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα των περασμένων δεκαετιών (...) σήμερα η Δημοκρατία κινδυνεύει: από την άκριτη και αποσταθεροποιητική σκανδαλολογία, που δεν έχει στόχο την κατανομή πραγματικών ευθυνών, αλλά την υπεξαίρεση από τα ΜΜΕ του ρόλου θεσμικών οργάνων που μπορούν να βρουν την αλήθεια (...) από τη χαλάρωση του κοινωνικού ιστού στη λογική "όλοι ίδιοι είναι" ή "όλα επιτρέπονται αν λαδώσεις ή αν έχεις μέσον"» (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ