Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Επιμένουν για διευκολύνσεις

Η ανησυχία των ξενοδόχων της Αθήνας για τις επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική κρίση στις δουλειές τους, εκφράστηκε χτες στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ), από το βήμα της οποίας, ο πρόεδρός της Γ. Τσακίρης ξαναζήτησε περισσότερες θετικές ρυθμίσεις για τον επιχειρηματικό τουριστικό κλάδο. Παρουσιάστηκε, επίσης, μια μελέτη της εταιρείας «gbr», η οποία δείχνει ότι η προώθηση που έδωσαν στον τουριστικό κλάδο οι Ολυμπιακοί του 2004 εξανεμίστηκε, όχι επειδή μειώθηκε η πληρότητα των ξενοδοχείων, αλλά επειδή δεν αυξήθηκαν σημαντικά οι ...τιμές τους!

Για «αμφιβολία και αβεβαιότητα για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΞΑ στην ομιλία του, προκειμένου στη συνέχεια να ζητήσει προληπτικά μέτρα υπέρ των ξενοδόχων «με την άρση των όποιων αντικινήτρων και τον περιορισμό των νομικών και γραφειοκρατικών δυσκολιών ή δυσλειτουργιών που βαραίνουν τις δράσεις και τις επιχειρήσεις μας».

Η επιχειρηματολογία των ξενοδόχων, σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης, ακυρώνεται, εξάλλου, από το γεγονός ότι τα αιτήματά τους είναι ίδια τα τελευταία χρόνια, ανεξάρτητα από τις επιδόσεις του τουρισμού, ενώ η χρονική σύμπτωση με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση εργασίας στον κλάδο καθιστά τις «ανησυχίες» τους ακόμη πιο ύποπτες και αναξιόπιστες, εκτός του ότι προκαλούν με την απαίτηση να μην τους αγγίξει η όποια κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ