Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Υποθάλπει τη δικομματική κόντρα

Την αποπροσανατολιστική δικομματική κόντρα, με τις εκατέρωθεν καταγγελίες για «ψευδομάρτυρες» και DVD, υποθάλπει η κυβέρνηση, επιδιώκοντας το συμψηφισμό και την αθώωση της ίδιας και της πολιτικής της.

Επιδιώκοντας να περάσει στην αντεπίθεση, η κυβέρνηση συνεχίζει να εκμεταλλεύεται το επίμαχο βίντεο για να πλήξει γενικότερα την αξιοπιστία των μαρτύρων που καταθέτουν στην Εξεταστική Επιτροπή, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την εικόνα ότι όλη η υπόθεση είναι μια σκευωρία που έχει στόχο τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή.

Επίσημα, βέβαια, η κυβέρνηση αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας ότι επιδιώκει να πλήξει την αξιοπιστία της Εξεταστικής Επιτροπής, ωστόσο την ίδια στιγμή επιμένει στα περί ψευδομαρτύρων επικαλούμενη το βίντεο που εμφανίζει τον δικηγόρο Μιχ. Κουκουβίνο να ζητά ανταλλάγματα από τον επιχειρηματία Μ. Καραμαπέρη για να καλύψει συναλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου. Την ίδια στιγμή όμως η κυβέρνηση αποφεύγει να μιλήσει για την ουσία της υπόθεσης, παραπέμποντας στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε τις κατηγορίες περί υπονόμευσης της Εξεταστικής Επιτροπής, επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα ότι τώρα γίνεται έρευνα σε βάθος και από τη Δικαιοσύνη και από την Εξεταστική Επιτροπή». Απέδωσε στο ΠΑΣΟΚ τις παραπάνω αιτιάσεις «διότι αντιλαμβάνεται ότι έσπευσε να θριαμβολογήσει για ανυπόστατους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στην κατάθεση κάποιων μαρτύρων με ύποπτη δραστηριότητα και περίεργο παρελθόν. Και τώρα, προσπαθεί να μαζέψει αυτά που δε μαζεύονται». Ο Ευ. Αντώναρος απέφυγε να σχολιάσει τόσο την παρουσία και τις τοποθετήσεις του μοναχού Αρσένιου στις συνεδριάσεις των ΔΣ της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου όσο και τα όσα είπε σε τηλεοπτική εμφάνιση (στο «Αλτερ») το στέλεχος της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη Ντ. Κάνου.

Την εικόνα ότι η υπόθεση Βατοπεδίου είναι βρώμικη υπόθεση εξέπεμψε ο Π. Παναγιωτόπουλος: «Οσο ερευνούμε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση, τόσο αναδίδεται βαρύτερη δυσοσμία», δήλωσε χαρακτηριστικά, επικρίνοντας, δίχως να το κατονομάσει, το ΠΑΣΟΚ ότι έσπευσε να ζητήσει τις υπηρεσίες του υποκόσμου. «Φαίνεται ότι κάποιοι, όταν είδαν ότι οι προσπάθειές τους να εμπλέξουν τον Πρωθυπουργό και πολιτικά πρόσωπα της Κυβέρνησης απεδείχθησαν ατελέσφορες, έσπευσαν να ζητήσουν τις υπηρεσίες του υποκόσμου», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος το μέλος της Εξεταστικής Κ. Μαρκόπουλος δήλωσε (στον «Ρίαλ») ότι «μαζεύτηκαν πολλά άνομα συμφέροντα... άλλα με ράσα, άλλα χωρίς ράσα», κατηγορώντας ευθέως το ζευγάρι των δικηγόρων ότι είχαν στήσει «μηχανισμό εκβιασμών και είχανε χρησιμοποιήσει ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν την κυρία Σωτηροπούλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ