Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη Βραζιλία

Στις 21-23 Νοέμβρη στο Σάο Πάολο, πραγματοποιείται η 10η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ αποτελούμενη από τους Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής, Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Νίκο Σερετάκη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, αναχωρεί την Τετάρτη 19 Νοέμβρη 2008 για τη Βραζιλία όπου θα συμμετάσχει στη 10η Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους 73 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αφρική και Αυστραλία. Η Διεθνής Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από 21-23 Νοέμβρη στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και φιλοξενείται φέτος από το Κομμουνιστικό Κόμμα Βραζιλίας. Το θέμα της που καθορίστηκε από την Ομάδα Εργασίας της Διεθνούς Συνάντησης είναι: «Νέα φαινόμενα στη διεθνή κατάσταση. Επιδείνωση εθνικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών προβλημάτων και όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών. Ο αγώνας για ειρήνη, δημοκρατία, κυριαρχία, πρόοδο και σοσιαλισμό και η κοινή δράση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων».

Θα είναι η πρώτη φορά που η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων πραγματοποιείται εκτός Ευρώπης, και θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διεθνή πρωτοβουλία του Κομμουνιστικού Κινήματος στην αμερικάνικη ήπειρο, σηματοδοτώντας την αλληλεγγύη των κομμουνιστών στη Σοσιαλιστική Κούβα, αλλά και όλους τους αγωνιζόμενους λαούς της Λατινικής Αμερικής. Η βαθιά οικονομική κρίση που συνταράσσει το καπιταλιστικό σύστημα θα αποτελέσει ένα από τα κεντρικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τη συνάντηση, καθώς και η προώθηση της κοινής δράσης των ΚΚ και η προβολή της σοσιαλιστικής προοπτικής που αναδείχνεται σήμερα ακόμα πιο έντονα ως η επείγουσα και αναγκαία διέξοδος για τους λαούς.

Παράλληλα, στο περιθώριο της συνάντησης θα συνέλθει η Ομάδα Εργασίας της Διεθνούς Συνάντησης, της οποίας μέλος είναι και το ΚΚΕ, ενώ όλες οι αντιπροσωπείες θα συμμετάσχουν σε μεγάλη εκδήλωση αλληλεγγύης στους λαούς της Λατινικής Αμερικής που διοργανώνει το ΚΚ Βραζιλίας το Σάββατο 22 Νοέμβρη το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ