Τετάρτη 12 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΦΑΡΣΑΛΑ
Καμία υποταγή στην ΚΑΠ!

Ενημερωτική συγκέντρωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας χτες στα Φάρσαλα

Να συντονίσουν την αγωνιστική τους δράση για να «νεκρώσουν» με την πάλη τους τα καταστροφικά μέτρα της ενδιάμεσης αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), διεκδικώντας το δικαίωμά τους να παραμείνουν στα χωράφια τους και στα χωριά τους, κάλεσε τους αγρότες ο Γ. Πατάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), μιλώντας χτες σε ενημερωτική συγκέντρωση στα Φάρσαλα.

Στη συγκέντρωση, που έγινε στην πλατεία Λαού, όπου συμμετείχαν πολλοί αγρότες της επαρχίας Φαρσάλων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΟΑΣΝΛ, έγινε πλούσιος και γόνιμος διάλογος για τις αιτίες των προβλημάτων της μικρομεσαίας αγροτιάς, για τις συνέπειες που θα επιφέρει σε βάρος της η εφαρμογή της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ, καθώς και για την αναγκαιότητα της ανάπτυξης δυναμικών αγώνων.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν οι εκπρόσωποι της ΕΟΑΝΛ, Χ. Αρχοντής και Β. Νικολόπουλος και της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), Θ. Τσαλόπουλος και Μπ. Μπακούλας.

Στην ομιλία του, ο Γ. Πατάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στον αντιαγροτικό χαρακτήρα της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ και ιδιαίτερα στα μέτρα για το βαμβάκι, που «καίνε» τους αγρότες των Φαρσάλων, αφού στην πλειοψηφία τους είναι βαμβακοκαλλιεργητές, επισημαίνοντας ότι η εφαρμογή τους θα σημάνει το ακόμα πιο βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών και τη δημιουργία των «σύγχρονων» τσιφλικιών, καθώς αυτός είναι ο στόχος της ΕΕ. Και κατήγγειλε την κυβέρνηση της ΝΔ, που εφαρμόζει με τον ίδιο ζήλο και πίστη, όπως η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, προσθέτοντας ότι τρανταχτή απόδειξη γι' αυτό αποτελεί το γεγονός ότι υπερψήφισε τους κανονισμούς για το βαμβάκι, το λάδι και τον καπνό.

Καταλήγοντας, ο Γ. Πατάκης τόνισε ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουν τη δύναμη και μπορούν να σωθούν μόνο με τον ενωμένο αγώνα τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ και την εφαρμογή φιλοαγροτικής πολιτικής, που μοχλό ανάπτυξης θα έχει τον παραγωγικό συνεταιρισμό. Και τόνισε ότι οι ερχόμενες ευρωεκλογές τους δίνουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να τιμωρήσουν με την ψήφο τους τα κόμματα που ευθύνονται για την τραγική κατάσταση όπου έχουν περιέλθει...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ