Πέμπτη 13 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Νέος «γύρος» κινητοποιήσεων

Από περσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των των συμβασιούχων στην Ακρόπολη

ICON

Από περσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των των συμβασιούχων στην Ακρόπολη
Με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις «υποδέχονται» οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού και τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ. Ετσι, οι συμβασιούχοι όλων των κλάδων (αρχαιολόγοι, συντηρητές, μηχανικοί, διοικητικοί, εργατοτεχνίτες, φύλακες κλπ.) με ομόφωνη απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης του σωματείου τους προχωρούν σε 24ωρη απεργία στις 14/5, με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθεί 24ωρη απεργία στις 20/5 με συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και δίωρο συμβολικό αποκλεισμό του. Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία διαμαρτυρίας στις 27/5 και 24ωρη απεργία στις 3/6 με συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο ΥΠΠΟ και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών και στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Μεταξύ άλλων, στην απόφαση της ΓΣ σημειώνεται ότι «μετά από μία και πλέον δεκαετία ομηρίας από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις του σημερινού πρωθυπουργού και υπουργού Πολιτισμού Κ. Καραμανλή, βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά μπροστά σε μια προσπάθεια εξαπάτησης των συμβασιούχων και διαιώνισης με ακόμη χειρότερους όρους της προσωπικής και εργασιακής ομηρίας τους».

Επιφυλάσσεται, επίσης, ότι «αν οι απόψεις μας δε γίνουν δεκτές και δεν υπάρξει άμεση δίκαιη και οριστική λύση του προβλήματος των συμβασιούχων να προχωρήσει σε δυναμικές μορφές κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων σε όλες τις Υπηρεσίες του ΥΠΠΟ». Εκτιμά δε ότι «βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά μπροστά σε ένα σχέδιο ΠΔ που φαινομενικά ρυθμίζει αλλά στην ουσία επιχειρεί μια βαθύτερη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, που προωθεί ακόμη περισσότερο τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη συρρίκνωση των υπηρεσιών και την παραχώρηση τμημάτων του έργου του Δημοσίου στους ιδιώτες». Τέλος, ζητά «από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να αναθεωρήσουν τη μέχρι τώρα στάση τους και να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό μας, αρνούμενες να συναινέσουν σε ρυθμίσεις που αποκλείουν την πλειοψηφία των συμβασιούχων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ