Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Απεργία για το δικαίωμα στη δουλιά

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 20 Μάη οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι στο υπουργείο Πολιτισμού, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης που διαιωνίζουν το καθεστώς της πολιτικής και εργασιακής τους ομηρίας. Οι εργαζόμενοι θα κάνουν συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης όπου θα υπάρξει δίωρος αποκλεισμός της εισόδου, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις.

Σε ανακοίνωσή τους οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ επισημαίνουν ότι η επόμενη ημέρα από την ισχύ του Προεδρικού Διατάγματος, θα σημάνει ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, θα οδηγήσει χιλιάδες συμβασιούχους σε ένα νέο κύμα εργασιακής περιπλάνησης και αναζήτησης κακοπληρωμένης εργασίας. Ενώ αναφέρεται και απόσπασμα από το ψήφισμα της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης όπου χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται πως το σχέδιο ΠΔ «συντάχθηκε με σκοπό το ξεκαθάρισμα του δημόσιου τομέα και την επιστροφή στο μεσαίωνα για το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων μας» και γι' αυτό «απαιτούμε την άμεση απόσυρσή του... την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ, το τέλος της εργασιακής ομηρίας».

  • Σήμερα συνεδριάζει η Ολομέλεια της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ενός ακόμα φορέα ταξικής συνεργασίας) για το σχέδιο του ΠΔ στο δημόσιο. Μετά το τέλος της συνεδρίασης θα ανακοινωθεί η γνωμοδότηση της ΟΚΕ που, όπως αναμένεται, θα κινείται στη λογική του εφικτού, δηλαδή μιας μικρής διεύρυνσης του αριθμού των συμβασιούχων που θα δικαιούνται τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ