Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Τώρα τους εμπαίζουν οι ... γαλάζιοι

Ολους όσοι είχαν επισημάνει ότι η διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ δε θα συνοδευτεί από καμία «αλλαγή πλεύσης» έρχεται τώρα να επιβεβαιώσει η τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών (σύμφωνα με την οποία δίνεται παράταση στους μετανάστες που θέλουν να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής τους μέχρι τις 30/6). Κι αυτό καθώς, όπως επισημαίνεται και σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μεταναστευτικών Συλλόγων, Κοινοτήτων και Ενώσεων Ελλάδας, η τροπολογία δε δίνει καμία ουσιαστική λύση στον εγκλωβισμό των μεταναστών σε διαρκές καθεστώς παρανομίας.

Η συγκεκριμένη τροπολογία αποδεικνύει τρανταχτά ότι, όπως το ΠΑΣΟΚ, έτσι και η ΝΔ εμπαίζει κυνικά τους μετανάστες. Από τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, η νέα κυβέρνηση δεν έχει καν αναφερθεί στις απαράδεκτες προϋποθέσεις για την ανανέωση της άδειας παραμονής. Προϋποθέσεις που εγκλωβίζουν τους μετανάστες σε καθεστώς παρανομίας, όπως τα 300 ένσημα, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών δουλεύουν χωρίς ένσημα και χωρίς συμβάσεις. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε δώσει το ...δικαίωμα στους μετανάστες που δε συμπλήρωναν τα απαραίτητα ένσημα να τα αγοράζουν - «δικαίωμα» που η κυβέρνηση της ΝΔ διατηρεί με ...περηφάνια!

«Το περιθώριο του ενός μηνός που θα έχουν στη διάθεσή τους οι μετανάστες μετά τη δημοσίευση του νόμου είναι τόσο μικρό που είναι αδύνατον να ενημερωθούν, πολύ περισσότερο να αγοράσουν τα ένσημα, να βρουν εργοδότη που θα τους δώσει σύμβαση εργασίας και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στα γραφεία εργασίας της νομαρχίας, όταν ξέρουμε όλοι ότι θα υπάρχουν τεράστιες ουρές. Ετσι, οι "ειδικοί της δουλιάς δικηγόροι" θα οργιάσουν», τονίζει η ανακοίνωση.

Η Επιτροπή ζητά να παραταθεί η διορία μέχρι τις 30/11, ώστε να μη γίνουν οι μετανάστες και πάλι θύματα επιτήδειων. Επισημαίνει κατηγορηματικά ότι τα ένσημα αποτελούν υποχρέωση της εργοδοσίας και ότι πρέπει να πάψουν να αποτελούν προϋπόθεση νομιμοποίησης. Ενώ καταλήγει σημειώνοντας πως δεν ευθύνονται οι μετανάστες για το ότι παραμένουν παράνομοι μετά από τόσα χρόνια στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ