Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΕΛΟΝΤΑ»
Ενα μήνα επίσχεση εργασίας

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκεται το Σωματείο εργαζομένων του ιχθυογεννητικού σταθμού στη Μανάγουλη Δωρίδας που ανήκει στον όμιλο «ΣΕΛΟΝΤΑ», από τις 23 Απρίλη μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του σταθμού απαιτούν την καταβολή δεδουλευμένων πέντε ετών (1999 - 2003) ύψους 380 χιλιάδων ευρώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Σωματείου και του ΕΚ Ναυπάκτου - Δωρίδας. Ζητούν ακόμα, την πρόσληψη ειδικευμένου προσωπικού για φύλαξη και πρακτικού μηχανικού ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Τα αιτήματα των εργαζομένων δεν έχουν ικανοποιηθεί από τον όμιλο, ενώ επιδίωξή του είναι να κάμψει την αγωνιστική διεκδίκηση.

Γι' αυτό η διοίκηση του ομίλου «ΣΕΛΟΝΤΑ» με εκβιασμούς εξανάγκασε ορισμένους εργαζόμενους σε «οικειοθελείς αποχωρήσεις», τους οποίους αντικατέστησε με νέους εργαζόμενους τους οποίους προσέλαβε με συμβάσεις μερικών μηνών.

Και ενώ η επίσχεση εργασίας συνεχίζεται το Σωματείο έχει ζητήσει τριμερή συνάντηση. Κατά πάσα πιθανότητα θα οριστεί αυτή τη βδομάδα. Θα γίνει στο υπουργείο Εργασίας όπου θα μετέχουν από την πλευρά των εργαζομένων το Σωματείο και το ΕΚ Ναυπάκτου - Δωρίδας, ΕΚ Φωκίδας, ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ