Τετάρτη 19 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ
Προκλητική η εργοδοσία της ΕΤΜΑ

Την ίδια αντεργατική και τρομοκρατική πολιτική που ακολουθεί εδώ και δεκαετίες μέσα στο χώρο εργασίας συνεχίζει προκλητικά ανενόχλητη η γνωστή εργοδοσία της ΕΤΜΑ απέναντι στους 180 εργαζόμενους που έχουν απομείνει πλέον στο εργοστάσιο, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού Δέρματος σε ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει, η εργοδοσία της ΕΤΜΑ έθεσε παράνομα εκτός εργασίας για πάνω από ένα μήνα τους εργαζόμενους χωρίς να τους πληρώσει. Στη συνέχεια και αφού επέστρεψαν για δουλιά τούς έχει επιβάλει να δουλεύουν καθημερινά, όλες τις ημέρες του μήνα, χωρίς ρεπό και τους υποχρεώνει να κάνουν υπερωρίες χωρίς να τις πληρώνει. Την ίδια στιγμή παρεμβαίνει στα συνδικαλιστικά πράγματα υποστηρίζοντας, σε επιστολές της προς το υπουργείο Εργασίας, ότι η Ομοσπονδία είναι αναρμόδια να διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων αξιοποιώντας την ύπαρξη των τριών «γνωστών» σωματείων που υπάρχουν στο χώρο.

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία, καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν αγωνιστικά στις αντεργατικές και τρομοκρατικές προκλήσεις της εργοδοσίας και τον υπουργό Εργασίας να πάρει τις ευθύνες του και να παρέμβει σ' αυτή την αντεργατική και παράνομη συμπεριφορά της μεγαλοεργοδοσίας της ΕΤΜΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ