Πέμπτη 20 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μέτρα για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων στη Λήμνο

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την ανάγκη λήψης μέτρων για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων στη Λήμνο, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Γιάννης Πατσιλινάκος, προς την υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου και τον υπουργό Αγαίου & Νησιώτικης Πολιτικής Αρ. Παυλίδη.

«Σύμφωνα με διαμαρτυρίες γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών της Λήμνου, υπάρχει σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα, αφού υπάρχει έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας, ενώ πολλά σχολικά κτίρια όχι μόνο δεν ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης, αλλά είναι σε ορισμένες περιπτώσεις και επικίνδυνα για την υγεία των μαθητών», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

«Σήμερα εκπονούνται ή έχουν τελειώσει μελέτες που αφορούν την κατασκευή νέων κτιρίων για το ΤΕΕ - Ενιαίο Λύκειο Μούδρου και για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας, καθώς και για την κατασκευή νέας πτέρυγας και την επισκευή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας», καταλήγει η Ερώτηση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την άμεση κατασκευή αυτών των σχολικών κτιρίων που θα λύσουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα σχολικής στέγης στη Λήμνο;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ