Πέμπτη 20 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Τραμπουκισμοί από την ΠΑΣΠ

Αφού δεν τα κατάφερε με την ψήφο των φοιτητών, η παράταξη της ΠΑΣΠ επιχειρεί τώρα με τραμπουκισμούς να κερδίσει την αυτοδυναμία στο Σύλλογο Σπουδαστών στο ΤΕΙ Φλώρινας, εμπεδώνοντας στην πράξη τη «νέα εποχή» που ευαγγελίζεται ο πολιτικός της μέντορας και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Την Τρίτη, τριάντα περίπου τραμπούκοι της ΠΑΣΠ έκλεισαν μέσα στο ΤΕΙ πέντε μέλη της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, απειλώντας τους με ξυλοδαρμό, αν δε συναινούσαν στην παράδοση της μιας έδρας που κέρδισε η ΠΚΣ στις πρόσφατες σπουδαστικές εκλογές και η οποία στέρησε την αυτοδυναμία από την ΠΑΣΠ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, η ΠΑΣΠ κατέλαβε 3 έδρες, όσες και η ΔΑΠ, ενώ η ΠΚΣ κέρδισε στη δεύτερη κατανομή 1 έδρα, υπερτερώντας της ΠΑΣΠ κατά 1 ψήφο στα υπόλοιπα από την πρώτη κατανομή. Οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων, ανάμεσά τους και της ΠΑΣΠ, όπως και όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής υπέγραψαν τα πρακτικά μετά την καταμέτρηση των ψήφων και την κατανομή των εδρών. Ωστόσο, έξι μέρες μετά τις εκλογές, η ΠΑΣΠ ανακάλυψε ότι δεν τη συμφέρει το αποτέλεσμα και αποφάσισε να συγκαλέσει ξανά την εφορευτική, ώστε να αλλοιώσει με αλχημείες το αποτέλεσμα. Τα μέλη της ΠΚΣ αντέδρασαν έντονα, με αποτέλεσμα να δεχτούν τους τραμπουκισμούς της ΠΑΣΠ.

Με ανακοίνωσή της, η ΠΚΣ στα ΤΕΙ Φλώρινας καταγγέλλει τις «τραμπούκικες και φασιστικές ενέργειες της ΠΑΣΠ, οι οποίες σαν πολιτική πρακτική είναι καταδικασμένες από το Σπουδαστικό Κίνημα εδώ και δεκαετίες. Να είναι σίγουροι ότι τέτοιες πρακτικές δε θα περάσουν. Την απάντηση θα τη δώσουν οι ίδιοι οι σπουδαστές, στους καθημερινούς αγώνες για την αναβάθμιση των σπουδών, για μια Παιδεία στην υπηρεσία του τόπου και του λαού», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ