Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πλούσιο καλλιτεχνικό «Φεστιβάλ Δάσους»

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Περισσότερες από τα προηγούμενα χρόνια εκδηλώσεις περιλαμβάνει φέτος το πρόγραμμα του «Φεστιβάλ Δάσους» του Δήμου Αγίου Παύλου, στη Θεσσαλονίκη, το οποίο παρουσιάστηκε χτες στη Θεσσαλονίκη. «Στόχος μας είναι όλο και μεγαλύτερος αριθμός δημοτών μας, αλλά και γενικότερα Θεσσαλονικέων να παρακολουθούν με φθηνό σχετικά εισιτήριο υψηλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις», δήλωσε ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος του φεστιβάλ Β. Μάντζιος, σημειώνοντας ότι «γύρω στα 81.000 άτομα παρακολούθησαν τα τρία τελευταία χρόνια τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ του δήμου μας, που τις διοργανώνουμε μην υποκύπτοντας στις σειρήνες της εμπορευματοποίησης».

Ο Δήμαρχος Αγ. Παύλου, Μ. Μοσχονάς, αφού σημείωσε ότι ποτέ το ΥΠΠΟ δε θέλησε να σταθεί αρωγός στις εκδηλώσεις του δήμου, ευχαρίστησε για τη στήριξη που παρέχουν στο φεστιβάλ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης και η Ενωση Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, ως συνδιοργανωτές στις φετινές εκδηλώσεις. Τέλος, ο γραμματέας της Ενωσης Κ. Λεβέντης δήλωσε ότι φέτος με το γιορτασμό των 80 χρόνων της Ενωσης συνδιοργανώνονται εκδηλώσεις με το Δήμο του Αγίου Παύλου όπως και με την ΕΔΥΕΘ, στα πλαίσια της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ.

Το φεστιβάλ ανοίγει στις 2 Ιούνη, με τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, στην οποία συμμετέχουν οι Γιάννης Αγγελάκας και η Μάρθα Φριτζήλα.

Στις 4 Ιούνη, στο Πάρκο των Κήπων του Πασά, σε συνεργασία με την ΕΔΥΕΘ, θα γίνει συναυλία -αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, με τη συμμετοχή της Μαρίας Δημητριάδη και του Μ. Ανδρουλιδάκη.

Στις 9 και 10 Ιούνη θα παρουσιαστούν στο «Θέατρο Δάσους» τα έργα «Δον Κιχώτης» και «Μπολερό», από το αυτοκρατορικό Μπαλέτο της Μόσχας, με τη συμμετοχή κορυφαίων σολίστ των Μπολσόι.

Ακολουθούν τη Δευτέρα 14 Ιούνη, συναυλία -αφιέρωμα στην Μαριώ, με τη συμμετοχή της Μελίνας Κανά και του Πασχάλη Τερζή.

Στις 28, 29, 30 Ιούνη θα παιχτεί η τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με πρωταγωνίστρια την Καριοφυλλιά Καραμπέτη.

Την Πέμπτη, 1 Ιούνη, θα δοθεί συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα, στις 2 Ιούλη συναυλία - αφιέρωμα στον Μ. Χατζιδάκη, με τον Βασίλη Λέκκα, και στις 3 Ιούλη συνάντηση χορευτικών ομάδων από τα ΚΑΠΗ Νομού Θεσσαλονίκης.

Ωρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων στις 9 μ.μ.

Επίσης, στις αρχές Σεπτέμβρη θα γίνει Ροκ Φεστιβάλ και στις 24 και 25 Σεπτέμβρη συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων παραδοσιακών χορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ