Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΕΛΑ
Μεροληπτεί η πρόεδρος λέει η υπεράσπιση

Τη μεροληψία της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ελισάβετ Μπρίλλη, απέναντι στην κατηγορούμενη Ειρήνη Αθανασάκη, υπογράμμισε χτες στη δίκη του ΕΛΑ η υπεράσπισή της. Με δήλωσή του, ο δικηγόρος Α. Κωνσταντάκης υπογράμμισε πως η πρόεδρος στην προχτεσινή διαδικασία, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του αστυνομικού Γ. Ματαλιωτάκη, σχετικά με την υπόθεση της έκρηξης βόμβας στο Ι` Αστυνομικό Τμήμα, ζήτησε την περιγραφή 30χρονης γυναίκας, η οποία, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχε επισκεφτεί με τη μητέρα της το αστυνομικό κατάστημα πριν από τη βομβιστική ενέργεια. Η πρόεδρος, μάλιστα, επέδειξε στον μάρτυρα φωτογραφίες, για να διαπιστωθεί αν η γυναίκα αυτή έμοιαζε με την Αθανασάκη.

Μετά τα παραπάνω, η υπεράσπιση, με γραπτή δήλωση, ανέφερε ότι αντί η πρόεδρος να ζητήσει διευκρινίσεις για τα στοιχεία τους «άφησε τον μάρτυρα να περιγράφει την ανύπαρκτη 30χρονη θυγατέρα. Επέδειξε, δε, στον μάρτυρα φωτογραφίες για ποσοστιαία αναγνώριση. Από το περιστατικό συνάγεται, συνεχίζει η δήλωση, ή ότι η πρόεδρος δεν ήταν πρόχειρη, κατά την εξέταση του μάρτυρα, στα στοιχεία του συνόλου της δικογραφίας ή ότι προσπάθησε κατά τρόπο παραπειστικό, ήτοι εδραζόμενη επί μη πραγματικής βάσης να προβεί ο μάρτυρας σε ποσοστιαία αναγνώριση, επιδεικνύοντας κατ' αυτόν τον τρόπο μεροληψία σε βάρος της». Πρόσθεσε ότι «εδραία πεποίθηση της κατηγορουμένης είναι ότι η ενέργεια της προέδρου δεν εμπεριέχει καμιά σκοπιμότητα και την αποδίδει σε παραδρομή. Αλλωστε, θέση της κατηγορούμενης είναι πως θεωρεί αδιανόητο να υπάρχει Ελληνας δικαστής, που έχει διαμορφώσει πεποίθηση ενοχής πριν το πέρας της διαδικασίας και η συνείδηση και η αξιοπρέπειά του του επιτρέπουν να παραμένει στην έδρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την προανάκριση, εξετάστηκαν τα στοιχεία των δυο γυναικών και δεν προέκυψε καμιά συγγένεια μεταξύ τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ