Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμφωνία για τον τρόπο λειτουργίας των φαρμακείων

Την επίσημη παραβίαση του 5ήμερου, του ισχύοντος ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών, αποφάσισαν από κοινού κυβέρνηση, «Αθήνα 2004» και επιχειρηματίες του χώρου! Η προκλητική αυτή απόφαση χτυπά ευθέως ρυθμίσεις της συλλογικής κλαδικής σύμβασης εργασίας και οδηγεί στην παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζομένων!

Η συμφωνία που θα ισχύσει από τις 2 Αυγούστου έως και τις 4 Σεπτέμβρη, μεταξύ άλλων προβλέπει την αύξηση των διημερευόντων και διανυκτερευόντων φαρμακείων, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις περιοχές Ολυμπιακού ενδιαφέροντος. Λειτουργία των φαρμακείων και το Σάββατο, προαιρετικά, έως τις 2.30 μ.μ. Ο ανεφοδιασμός των φαρμακαποθηκών που θα διεξάγεται με φορτηγά άνω των 3,5 τόνων θα γίνεται τις νυχτερινές ώρες. Συγκεκριμένα: στο κέντρο της Αθήνας (περιοχή μικρού Δακτυλίου), μεταξύ 03.30 - 09.30 και στο Ολυμπιακό Οδικό Δίκτυο (ΟΟΔ) μεταξύ 02.00 - 06.00.

Τη συμπαιγνία κυβέρνησης - εργοδοτών - «Αθήνα 2004» καταγγέλλει η Ζωή Σώκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε πρόκειται για μια απαράδεκτη απόφαση, η οποία πάρθηκε με τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους στο περιθώριο. Υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να περάσουν τέτοιες ρυθμίσεις σε βάρος τους, πολύ περισσότερο να ανεχτούν την παραπέρα εκμετάλλευσή τους από τους εργοδότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ