Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
«Πράσινο φως» για το πρώτο νομοσχέδιο

Συναντήθηκε χτες με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή

Το «πράσινο φως» για την κατάθεση - πριν ή μετά τις ευρωεκλογές - του πρώτου νομοσχεδίου πήρε χτες από τον πρωθυπουργό ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης.

Το νομοσχέδιο κατά βάση θα αφορά στη δημιουργία της «Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδας» με τη μορφή ΝΠΔΔ - στα πρότυπα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου - και θα δίνει άδειες άσκησης επαγγέλματος, θα τηρεί μητρώο εργαζομένων και ανέργων, ενώ στο πλαίσιό της θα λειτουργούν κεντρικό και περιφερειακά Πειθαρχικά Συμβούλια. Πέρα, όμως, απ' αυτά, ένα τέτοιο ΝΠΔΔ θα αποτελέσει και μοχλό ενσωμάτωσης του νοσηλευτικού προσωπικού στην ασκούμενη πολιτική.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και κανονιστικές ρυθμίσεις για τα Περιφερειακά Συστήματα Υγείας - Πρόνοιας (ΠεΣΥΠ), το ΕΚΑΒ και τους γιατρούς του ΙΚΑ και διάφορα θέματα. Ειδικότερα, για τα ΠεΣΥΠ η ρύθμιση θα αφορά και την απομάκρυνση τριών προέδρων που δεν έχουν υποβάλει δύο φορές παραιτήσεις για να γίνουν οριστικά δεκτές - όπως έκαναν οι 14 πρόεδροι των ΠεΣΥΠ.

Επίσης, όπως δήλωσε ο Ν. Κακλαμάνης, πήρε την έγκριση για τη «μετατροπή του ΠΙΚΠΑ της Βούλας, σε ένα σύγχρονο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης».

Το ΠΙΚΠΑ της Βούλας έχει το χαρακτηρισμό ως Κέντρου Αποκατάστασης και αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 120 παιδιά με βαριά κυρίως αναπηρίες. Το προσωπικό είναι ελάχιστο και υπάρχουν δύο νοσηλεύτριες το απόγευμα και μία το βράδυ για να αντιμετωπίσουν τα παιδιά σε κάθε τμήμα.

Οι εργαζόμενοι δε γνωρίζουν τίποτε για αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης και εξέφραζαν την έκπληξή τους για τις ανακοινώσεις του υπουργείου. Σύμφωνα με το Ν. Κακλαμάνη ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ενέκρινε το οικονομικό μέρος της μετατροπής.

«Πέφτουν» οι τόνοι

Απαντώντας στο ερώτημα αν ο υφυπουργός Υγείας Θ. Γιαννόπουλος - που εξέφρασε «προσωπικές απόψεις» - πρέπει να βρίσκεται εκτός κυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας είπε ότι στη συνάντησή του με τον Κ. Καραμανλή δεν τέθηκε τέτοιο θέμα και ότι και ο ίδιος είχε «καμιά διάθεση» να το θέσει.

Ο Ν. Κακλαμάνης υποστήριξε ότι και μετά τις δηλώσεις του Θ. Γιαννόπουλου δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία του υπουργείου. Μετά όμως και τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ποιος θα παραιτηθεί την επόμενη φορά σε περίπτωση διαφωνίας, ο Ν. Κακλαμάνης παρέπεμψε «σ' αυτόν που διορίζει και τους υπουργούς και τους υφυπουργούς» για να καταλήξει: «Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει και πράττει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ