Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Ετοιμοι για την πρόκληση

Πανηγυρικό χαρακτήρα είχε χτες η «πρωτιά» της Εθνικής ομάδας, ενόψει της τελικής φάσης στο EURO 2004. Το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν οι διεθνείς - πλην των δικαιολογημένα απόντων (Λάκης, Δέλλας, Καφές, Νταμπίζας, Χαριστέας, Βρύζας) - και το απόγευμα έγινε, υπό την παρουσία αρκετών φιλάθλων, προπόνηση - φιέστα. Από σήμερα όμως τα πράγματα αλλάζουν άρδην. Οπως έχει ξεκαθαρίσει και ο Ρεχάγκελ, σταματούν τ' αστεία και η χαλαρότητα, και αρχίζει η σκληρή δουλιά. Η ομάδα απομονώνεται και μπαίνει στο βασικό πρόγραμμα προετοιμασίας, με κανονική προπόνηση και αναχώρηση (αύριο) για την Πολωνία, όπου το Σάββατο θα δώσει φιλικό με τους «οικοδεσπότες».

Οι διεθνείς με τις δηλώσεις τους, έδειξαν πως έχουν κατανοήσει απόλυτα τα δεδομένα αλλά παρουσιάστηκαν και αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα της «περιπέτειας - πρόκλησης» στα πορτογαλικά γήπεδα. «Γνωρίζουμε τη σοβαρότητα της διοργάνωσης και πρέπει να αφοσιωθούμε στο στόχο μας» τόνισε ο Χαλκιάς, ενώ ο Γκούμας πρόσθεσε: «Δεν πάμε για τουρισμό στην Πορτογαλία. Μαζευτήκαμε για να δουλέψουμε και να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να παρουσιαστούμε έτοιμοι». Ο Νικολαΐδης, ανέφερε: «Αποδείξαμε ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Ακόμη κι αν δεν μπορέσουμε να προκριθούμε, που εγώ πιστεύω πως θα μπορέσουμε, πρέπει να είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια. Η Εθνική πηγαίνει ενωμένη στην Πορτογαλία. Σε κάθε μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση πάντα υπάρχει μια έκπληξη. Αυτή τη φορά ελπίζω να είμαστε εμείς. Τα παιχνίδια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα είναι τα τελευταία μου και ελπίζω να είναι τα καλύτερα».

Ο Καψής, επισήμανε: «Θα ξεκινήσουμε από σήμερα να δουλεύουμε σκληρά για να κατορθώσουμε να εμφανιστούμε έτοιμοι. Πρέπει να αφήσουμε τα μεγάλα λόγια, να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε και να δείξουμε μέσα στο γήπεδο τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τις δικές μας και των Ελλήνων φιλάθλων. Η πορεία μας έχει δείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο καθένας να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο». Ενώ ο Κατσουράνης, είπε: «Θα δώσουμε ένα φιλικό το Σάββατο για να προετοιμαστούμε και να εμφανιστούμε έτοιμοι με την Πορτογαλία. Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι καλό να δίνουμε υποσχέσεις στον κόσμο, πρέπει να κάνουμε καλές εμφανίσεις και μέσα από αυτές μπορεί να έρθει και η πρόκριση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνία για τους τραυματίες στην Εθνική (2017-11-08 00:00:00.0)
Σύνθημα νίκης (2005-11-22 00:00:00.0)
Χαμόγελα για Γεωργάτο (2003-08-09 00:00:00.0)
Το μυαλό στο ντέρμπι (2001-11-02 00:00:00.0)
«Οπλο» ο κόσμος (2000-11-22 00:00:00.0)
Αυλαία μιας νέας εποχής (1998-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ