Σάββατο 29 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαραίτητη η ιατρική κάλυψη στα πλοία

Την υποχρεωτική παρουσία γιατρών με ειδικότητα στα επιβατηγά πλοία (φεριμπότ), ζητούν οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων διεθνών μεταφορών, με αφορμή τον τραγικό και άδικο θάνατο συναδέλφου τους στο πλοίο «Σοφοκλής Βενιζέλος» της εταιρίας ΑΝΕΚ.

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, τους συναρμόδιους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας, Μεταφορών, Υγείας - Πρόνοιας και Δικαιοσύνης, καθώς και τα πολιτικά κόμματα, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων Διεθνών Μεταφορών Γιαννιτσών και Περιχώρων, καταγγέλλουν τους αρμόδιους για «εγκληματική αδιαφορία» και επισημαίνουν ότι είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν γιατροί στα ακτοπλοϊκά πλοία, με τα οποία διακινούνται καθημερινά χιλιάδες επιβάτες.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό, οι εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών, καταγγέλλουν ότι ο άτυχος συνάδελφός τους Ν. Σαμαράς, 43 ετών, «έφυγε» τελείως άδικα και εγκαταλειμμένος, αφού ταλαιπωρήθηκε για ένα 8ωρο πάνω στο πλοίο, μέχρι τη στιγμή που τον παρέλαβε - ήδη νεκρό - στην Κέρκυρα ασθενοφόρο, το οποίο μάλιστα δεν είχε καν γιατρό στο πλήρωμά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ