Σάββατο 29 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΗΣ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις

Την ταχύτατη καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων που απαλλοτριώθηκαν στο Δήμο Αχαρνών προκειμένου να χτιστεί το Ολυμπιακό Χωριό, απαίτησε προχτές στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, καλώντας την κυβέρνηση να δεσμευτεί για το θέμα.

Από την πλευρά του υπουργείου Απασχόλησης, ο υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος επισήμανε ότι «όλες οι υποθέσεις των δικαιούχων που είναι νόμιμοι διεκδικητές της αποζημίωσης, θα έχουν πληρωθεί μέχρι 31.07.2004 και μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες» αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να «μείνουν κάποιες υποθέσεις, χωρίς να πληρωθούν μέχρι τότε» σημειώνοντας ότι «θα είναι εκείνες που θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη για διευθέτηση του θέματος». Πρόσθεσε πάντως ότι «μέχρι στιγμής είναι έτοιμες 300 αποφάσεις». Περιμένουν την ψήφιση της τροπολογίας από τη Βουλή, για να εκδοθούν και να πληρωθούν άμεσα οι αιτούντες.

Η Λιάνα Κανέλλη επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα αναμένει για «να δούμε αν η τροπολογία κατατίθεται στα πλαίσια ολυμπιακού νομοσχεδίου, γιατί με την ένταξη στα ολυμπιακά νομοσχέδια θα μπορούσε να είχε λυθεί το θέμα» προσθέτοντας ότι «εκεί είναι Μενίδι και η τιμή απαλλοτρίωσης και στο Εφετείο είναι 20.000 το στρέμμα, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μιλάμε δηλαδή για το εξωφρενικό ποσό 2.000 δικαιούχων, για 1.200 στρέμματα, να πάρει ο καθένας από 10.000 και αυτά είναι που δε δίνει το ελληνικό κράτος μέχρι σήμερα».

Παράλληλα, η βουλευτής του ΚΚΕ, εξέφρασε ανησυχία λέγοντας ότι «ο φόβος μας είναι και σας το καταθέτω, εις χρόνο ανύποπτο, μήπως πίσω από αυτή την εκτέλεση πολιτικής απόφασης να πάρουν οι άνθρωποι την αποζημίωση με εκδοθείσες αποφάσεις δικαστηρίων, κρυφτούν και άλλοι μη αναγνωρίσιμοι σε άλλες περιοχές με παρόμοιο τρόπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ