Σάββατο 29 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ
Βαγόνια για άλλο... έργο

Αντιμέτωποι με τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζει το έργο του προαστιακού σιδηροδρόμου, βρέθηκαν χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών και η διοίκηση του ΟΣΕ κατά το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο από το Σταθμό Λαρίσης μέχρι το αεροδρόμιο.

Αυτό που αναδείχτηκε πρώτο απ' όλα χτες, είναι το χάσμα 30 εκατοστών που υπάρχει μεταξύ της πλατφόρμας και του συρμού, για το οποίο αναζητείται λύση με την τοποθέτηση ειδικών μηχανισμών στις πόρτες των συρμών, ώστε να καλυφθεί το κενό. Το πρόβλημα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα 17 «Rail bus» που θα χρησιμοποιεί ο ΟΣΕ αγοράστηκαν άρον - άρον μεταχειρισμένα και δεν κατασκευάστηκαν βάσει των προδιαγραφών του έργου.

Ενα ακόμα σημαντικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι επιβάτες του προαστιακού, είναι η έλλειψη χώρων στάθμευσης στους σταθμούς. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δε θα είναι εφικτή η μετάβαση των επιβατών στους σταθμούς του προαστιακού με το αυτοκίνητό τους.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Μιχ. Λιάπης, με δηλώσεις του μετά το δοκιμαστικό δρομολόγιο υπερηφανεύτηκε που ο συρμός του προαστιακού μπήκε στις ράγες νωρίτερα από τις αρχές Ιούνη, όπως αρχικά είχε υποσχεθεί και διαβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ότι το έργο θα παραδοθεί σε εμπορική λειτουργία στα μέσα του ερχόμενου Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ